Florin Călinescu: “Putin are fir scurt la Viena. Nu întâmplător Austria nu este în NATO”

Florin Călinescu, a intervenit telefonic la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 8 decembrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre refuzul Austriei de aderare a României la Schengen.

„Chestia aceasta cu Europa este una simplă, oamenii nu mai avea ospătari, culegători de sparanghel, taximetriști, bucătari, tranșatori de carne ș.a.m.d. Lor le stă în gât, pentru că naționalismul există. Ați văzut ce s-a întâmplat în Germania, că niște extremiști și naziști încercau să facă lovituri de stat.

Deci noi nu vorbim de o Europă din sensul biblic, de o reîntregire, este o bucată de pământ cu diferite interese. Englezii au semnificat treaba și au spus că nu le mai trebuie. Fiecare are naționalismul său, orgoliile și piața muncii. Numai dacă te uiți la echipa de fotbal a Austriei sau chiar a Elveției, și vezi exact câți de elvețieni sunt toți, germani sau austrieci. Ei se plâng acum de o dată că au prea mulți migranți, că nu mai au și ei pe unde să spele WC-uri.

Deci eu n-am văzut în centru, în Praterul din Viena, deci nu există iarmaroc, mai puturos și mai scârbos ca acela. Deci este o socoteală foarte simplă pentru mine. S-au săturat de mână de lucru, pentru că practic piața se subțiază, se robotizează și oamenii au spus să-și joace cartea. Detaliile că migranții vin prin România și Bulgaria, sunt cretine. Este posibil, nu spune nimeni nu, dar stai de vorbă și cu Ungaria, stai cu de vorbă și cu aia să vezi cum ajung aia la tine. Ungaria care este stat Schengen nu îi amendezi cu nimic că permit migranților să ajungă la tine?

Atitudine o găsiți de pe vremea lui Horea, Cloșca și Crișan, o găsiți pe vremea lui Mihai Viteazul, lui Bălcescu, poate că atunci când au fost imperiu aveau o măreție. I-a cocoșat turcii atunci de i-a găsit dracii timp de 300 de ani și ca să nu ne șifonăm prea tare, nu întâmplător ei nu sunt în NATO. Deci e clar că Putin are fir scurt cu Viena și așa mai departe, o sferă de influență, e o placă turnantă la spionajul european și mondial. Trebuia și băiatul acela să se remarce prin ceva și a găsit această cale”, a spus Florin Călinescu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -