Florentin Pera: “Am avut o grupă foarte dificilă, mă bucur că fetele au fost concentrate”

Florentin Pera, selecționerul naționalei feminine de handbal, a intervenit telefonic la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Liga de Weekend” din 12 noiembrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre parcursul naționalei la EURO 2022.

,,Am avut o grupă foarte dificilă, nu am avut parte de o tragere la sorți bună, mă bucur că fetele au fost concentrate. Jocul foarte bun cu Olanda ne-a dat încredere. Trebuie să recunoaștem că am menajat jucătoare cu Franța, știam că la problemele de lot nu avea rost să riscăm, așa că s-au văzut rezultatele. 8 goluri diferență cu Macedonia și moral mare cu Spania. A fost presiune foarte mare, dar cred că am gestionat bine de tot prima repriză. Am tot schimbat jucătoare și am găsit energie. Spania a fost în primele 4 la Campionatul Mondial, în 2019 vicecampioană mondială, așa că victoria noastră este foarte importantă. Trebuie să rămânem echilibrați. 

Să sperăm că la următoarea competiție vom merge cu cea mai bună echipă. S-au făcut sacrificii, jucătoare care s-au vaccinat pentru a fi la acest European. Mă bucur că avem pauză până la meciul cu Muntenegru. Azi le-am dat liber fetelor. Vreau să ne concentrăm să câștigăm tot, desigur avem nevoie de jocul rezultatelor, așa că e prematur să vorbim despre semifinale. Dacă jocul rezultatelor și victoriile noastre ne vor duce la Ljubliana, atunci i-am răsplăti pe suporterii noștri de aici și pe cei din țară, care ne-au dat putere. Aș vrea să fie cât mai mulți români prezenți la meciul cu Muntenegru. Muntenegrencele vor avea susținători mulți în tribune. 
Pentru echipa națională e o problemă că echipele din partea de sus a clasamentului, care joacă în cupele europene, se bazează pe jucătoare străine. Este greu să faci o națională puternică cu jucătoare care nu joacă la echipa de club. Nu avem nicio jucătoare care evoluează în străinătate, așa că sunt super mulțumit de ceea ce am realizat noi până acum. Ar trebui să se dea mai multă încredere sportivelor românce, este important ca ele să joace și la echipele puternice, fără meciuri cu miză, internaționale, e greu să ai o exprimare la cel mai înalt nivel. Campionatul European este mult mai puternic decât Mondialul. La Mondial îți poți rula lotul cu cel puțin 2 adversari, dar la European meciurile sunt de totul sau nimic”, a spus Florentin Pera la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -