Farul Constanța a câștigat procesul de la TAS și ar putea juca în cupele europene

in meciul de fotbal dintre Farul Constanta si Universitatea Craiova, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, luni 6 februarie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Farul Constanța a câștigat procesul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv și ar putea juca în cupele europene în sezonul viitor. Inițial, echipa lui Gică Hagi nu a primit licența pentru competițiile europene.

Inițial UEFA a judecat că între Farul și Viitorul a avut loc o fuziune din care a rezultat un club nou, astfel că FRF a fost notificată pentru a nu aproba licența dobrogenilor, deși forul condus de Răzvan Burleanu dăduse aviz pozitiv.

Farul a contestat decizia, a avut câștig de cauză, iar acum UEFA și FRF trebuie să reanalizeze dosarul de licențiere după noile dispoziții.

“Tribunalul Arbitral al Sportului a emis în cursul zilei de luni, 6 februarie, decizia în cazul privind licența de pariticipare în competițiile europene a clubului Farul Constanța, iar în urma analizei argumentelor clubului și ale FRF a constatat validitatea acestora dispunând anularea deciziei CFCB.

În ceea ce privește licența de participare a Farului Constanța în competițiile europene, UEFA o va reanaliza ținând însă cont de prevederile deciziei TAS”, se arată într-un comunicat pe site-ul FRF.