“Fabrica” de campioni la karate Goju-Ryu din Buzău

Zeci de copii şi tineri învaţă karate Goju-Ryu la clubul sportiv Impact Karate și SCM Gloria din Buzău, iar mulţi dintre ei sunt multiplii campioni naționali şi balcanici. Unii dintre micii sportivi au reuşit să adune numeroase medalii la vârste fragede.

Sportivii cluburilor SCM Gloria Buzău și CS Impact Karate, antrenați de Costin Stanciu, au câștigat astăzi în total 33 de medalii la Campionatul Național de Karate Goju-Ryu Tradițional. SCM Gloria Buzău a câștigat 7 medalii de aur, 3 medalii de argint și 5 medalii de bronz, iar CS Impact Karate 5 medalii de aur, 7 de argint și 6 de bronz!

,,Suntem singurii din Buzău care am participat la acest concurs. Competiția a fost organizată de Federația Olimpică de Karate și este singura competiție recunoscută olimpic”, a spus Costin Stanciu, pentru Sport Total FM.

Perfomanțe prin disciplină și muncă

În timp ce majoritatea copiiilor din clasele mici preferă să se joace la calculator, cu maşinuţe şi alte jucării sau afară cu prietenii, câţiva copii din Buzău au învăţat deja ce înseamnă disciplina şi concentrarea. Ei ştiu cum este să te lupţi cu un adversar real, dar şi cu unul imaginar pentru că au învăţat tainele karate-ului, mai exact stilul Goju-Ryu.

,,Copii din ziua de ai sunt mult mai comozi, dar le oferim tuturor șansa să încerce. Unii se regăsesc în ceea ce facem și rămân pentru a ajunge la performanță. Este un sport greu, nu toți îi fac față, presupune multă răbdare și dorință de învățare continuă”, spune antrenorul buzoian.

Toate acestea le-au învăţat la un club sportiv din Buzău, care de-a lungul ultimilor ani a devenit o adevărată fabrică de campioni la Goju-Ryu. Atât karatiştii de vârstă mică, cât şi cei de 15-18 ani au obţinut medalii de aur, argint şi bronz la campionatele naţionale, balcanice și europene.

,,De obicei copii vin la inițiere de la vârste fragede, de la 4-5 ani. La acea grupă organizez tot felul de joculețe care să le dezvolte calitățile motrice și învață tehnici de bază”, spune Costin Stanciu.

Antrenor de campioni

Pasionat de luptele japoneze încă din 1997, celebrul antrenor Costin Stanciu a înființat  Clubul Sportiv Impact Karate în 2013, unde a format campioni pe bandă rulantă.

,,De la vârsta de 5 anișori m-au înscris ai mei la karate, fiindcă eram prea timid și voiau să am mai multe încredere în minte”, spune Costin Stanciu.

Costin Stanciu pregătește acum sportivi de performanţă şi amatori, atât la clubul pe care l-a înființat, cât și la echipa locală SCM Gloria Buzău, învăţându-i disciplina şi frumuseţea artelor marţiale, dragostea pentru sport şi viaţa sănătoasă.

,,Când sportivii mei ajung pe podium, atunci vedem materializarea muncii noastre, pe care am depus-o la antrenamente, atât cu sportivii, cât și efortul depus de părinți. De regulă aveam mai des ocazia să vedem sportivii pe podium, însă din pricina pandemiei de Covid-19, avem una sau două competiții pe an”, ne-a mai spus Costin Stanciu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -