El e continuatorul „Dinastiei Filimon-Romanescu”

Vladimir, nepotul în vârstă 5 ani al antrenorului lotului național feminin de tenis de masă, Viorel Filimon, și al șefului Federației, Cristinel Romanescu, le calcă pe urme. Copilul merge în fiecare zi la antrenamente, se pregătește cot la cot cu ceilalți sportivi și vrea să ajungă campion mondial la tenis de masă.

Vladimir Filimon Romanescu se trage dintr-o familie cu ștate vechi în tenisul de masă românesc și vrea să-și depășească bunicul și tatăl, Viorel și Andrei Filimon, antrenorii celor două loturi naționale de tenis de masă ale României.

Puștiul s-a apucat serios de sportul care i-a făcut cunoscuți în lume și pe ceilalți doi bunici ai săi, Beatrice și Cristinel Romanescu.

 „Eliza m-a băgat în carantină și a trebuit să stau forțat acasă două săptămâni. Avem masă de tenis în curte și Vladimir a început să joace. E talentat” – Viorel Filimon, antrenorul principal al lotului național feminin de tenis de masă al României. 

Vladimir își contrazice bunicul.

 „Joc tenis de la zero ani și am învățat de la tati, care este antrenor la fel ca și bunicul meu” – Vladimir Filimon Romanescu.

Băiețelul vine în fiecare zi la sală, acolo unde antrenează bunicul său și se pregătește alături de ceilalți sportivi, iar când îl prinde pe Andrei, nu îl lasă până nu joacă o partidă de tenis împreună.

„Vladimir joacă tenis cum îi place lui să spună de la zero ani, pentru că de când era foarte mic i-am pus paleta în mână. Îmi aduc aminte că nu avea nici doi ani când l-am adus în sală și a jucat cu Hunor Szocs” – Andrei Filimon, antrenor principal al lotului național masculin de tenis de masă al României. 

Puștiul e iubit de toți sportivii antrenați de bunicul și de tatăl .

„Îi urmărește pe băieți, se știe cu toți, știe când au meciuri. Ne uităm împreună la partidele din Bundesliga. Îmi zice, „azi are Ovi meci, azi are Huni meci, azi joacă și Rareș” – Andrei Filimon, antrenor principal al lotului național masculin de tenis de masă al României. 

Vladimir și-a făcut și planuri de viitor în ceea ce privește tenisul de masă.

„Vreau să ajung campion mondial” Vladimir Filimon Romanescu.

Familiile Filimon și Romanescu, cele mai titrate din tenisul de masă românesc

Vladimir provine dintr-o familie unde tenisul de masă e la loc de cinste. Bunicii din partea mamei sunt nimeni alții decât Beatrice și Cristinel Romanescu. Ultimul conduce Federația Română de Tenis de Masă din 2001, iar soția sa este de anul acesta Marketing Manager la Federația Europeană de Tenis de Masă, după ce timp de 20 de ani a condus Marketingul Federației Române.

Viorel Filimon este cel mai titrat antrenor din tenisul de masă românescDin 2004 acesta antrenează echipa națională feminină, dublă campioană europeană, în 2017 și 2019 și vicecampioană europeană la Cluj Napoca, la începutul lui octombrie. Viorel Filimon a participat în calitate de antrenor la cinci ediții de Jocuri Olimpice, Atena, Beijing, Londra, Rio de Janeiro și Tokyo și l-a antrenat și pe băiatul său, Andrei, actualul antrenor principal al lotului național masculin de tenis de masă al României.

Printre multe medalii câștigate, Andrei Filimon este dublu campion european, în 2011 și 2012, în proba de dublu mixt, alături de Eliza Samara.

Autor: Levârdă Radu

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -