Dorinel Munteanu, despre jucătorii naționalei: “Nu-mi explic de ce n-au curaj, prea fricoși. Am fost foarte pasivi, ăsta a fost semnalul dat de pe bancă”

Dorinel Munteanu a comentat, în direct la Sport Total FM, prestația naționalei din meciul cu Israel, scor 1-1, în calificările pentru EURO 2024.

Fostul mare jucător al României, recordmenul de selecții pentru “tricolori”, spune că jucătorii actuali sunt prea fricoși, iar pasivitatea în joc le-a fost transmisă de către Edi Iordănescu. Dorinel Munteanu crede că pe un stadion plin, naționala ar fi trebuit să joace agresiv și să pună presiune pe adversar, pentru a tranșa un meci cu o echipă modestă.

“Din punct de vedere al rezultatului suntem pe drumul cel bun, pentru că ne-au ajutat rezultatele și Dumnezeu a fost român sâmbătă seara. Am avut multă șansă. Poate ne trebuie și șansa asta, dar norocul nu merge la infinit. Trebuie să îmbunătățim jocul foarte mult ca să câștigăm cu Kosovo mâine. Jocul a fost foarte, foarte slab, nu mă așteptam, dar cum în fotbal se întâmplă și alte minuni, s-a întâmplat și la noi, puteam să pierdem jocul, pentru că Israel a fost peste noi din toate punctele de vedere. Nu-mi explic de ce n-au curaj, dacă puneam presiune pe adversar, eu cred că aveam mai multe șanse de izbândă. Am pus presiune în 4-5 faze în care am avut și ocazii. Prea fricoși, nu-mi explic. Și la interviurile de după meci au spus că s-au retras. Aceste lucruri trebuie să vină de pe banca tehnică, pentru că calitate eu zic că avem. Am fost foarte pasivi și de aceea au avut multe ocazii, nu că au ei o calitate foarte mare în joc.

Frica asta poate exista la un jucător, nu la tot grupul. Ăsta a fost semnalul care le-a fost dat de pe bancă, Nu se poate să fii așa pasiv, mai ales când ai suporterii în spate, stadion plin. Suporterii te susțin când văd curajul ăla, care se transmite. Nu trebuie să vorbească nimeni, trebuiau să pună presiune pe adversar. Încă o dată, nu înțeleg de ce așa pasivitate, chiar și la primirea golului, chiar și în a doua repriză, am stat numai în terenul nostru, în 20-25 metri. Din formula de start am jucat defensiv cu cei doi Marin și Stanciu la mijloc, care a fost la închidere”, a declarat Dorinel Munteanu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -