Dorinel Munteanu, despre Cupa Mondială: “Va fi o competiție reușită, jucătorii nu sunt obosiți. Brazilia e candidată la titlu, dar sper ca Germania să joace finala”

Dorinel Munteanu, antrenor la Oțelul Galați și cel mai selecționat jucător din istoria naționalei României, crede că acestă ediție a Cupei Mondiale va fi una reușită, în ciuda criticilor aduse competiției.

Fostul jucător consideră că progamarea turneului în iarnă va fi un avantaj pentru jucători, care sunt mult mai în formă, iar Brazilia este una dintre candidatele serioase la titlul mondial

“Ca de obicei, la fiecare Campionat Mondial ne așteptăm la jocuri spectaculoase, rezultate bune, joc frumos. Eu cred că acest CM va fi foarte bun ținând cont de timpul în care se desfășoară, nu suntem obișnuiți, sigur, dar din punct de vedere al formei jucătorilor, va fi o competiție reușită, chiar dacă căldura va juca un rol important, dar nu atât cât să afecteze jocul echipelor.

Din punct de vedere sportiv, eu cred că jucătorii sunt într-un stadiu foarte bun, nu-s la sfârșit de campionat, nu sunt obosiți. Una e să ai 70 de jocuri în vară, deja disputate, alta e să ai 25-30, iarna. Când era CM vara, mulți jucători au participat într-o stare de oboseală, cu puțină vacanță. Calitatea unei echipe naționale e dată de forma jucătorilor.

Ținând cont de ce am zis, eu cred că brazilienii sunt într-o formă foarte bună în acestă perioadă. Brazilia va fi o candidată la titlul mondial. Mai sunt echipe, eu sunt fan Germania, îmi doresc să ajungă în fazele superioare, chiar în finală. Spania, Argentina, echipe care au jucători în formă bună”, a declarat Dorinel Munteanu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -