Doliu în scrima românească. S-a stins Ana Pascu, dublă medaliată la Jocurile Olimpice și fostă șefă a scrimei românești

Lumea sportului românesc a primit o veste devastatoare. Ana Pascu, supranumită „doamna scrimei românești”, cea de care se leagă succesele scrimei din țara noastră în ultimii 35 de ani, a murit în această seară.

Decesul Anei Pascu a fost anunțat de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București.

“Clubul Steaua București transmite sincere condoleanțe familiei, surorii sale și tuturor celor apropiați.

Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis CSA Steaua București.

De asemenea, Federaţia Română de Scrimă a postat un mesaj în memoria fostei scrimere.

„Eroii cu mască nu mor niciodată! Doamna Ana Pascu va trăi prin oamenii pe care i-a inspirat şi prin tot ceea ce a lăsat moştenire scrimei şi sportului românesc, scrimei mondiale. Dumnezeu să o odihnească în pace! Prin tot ceea ce ne lasă moştenire, prin tot ceea ce a sădit în noi, emoţii şi clipe de neuitat, Ana Pascu va trăi prin fiecare generaţie care va ajunge să facă performanţă pentru România.

Eroii cu mască inspiră şi motivează atemporal, iar misiunea noastră, a celor din Federaţia Română de Scrimă, e tocmai de a păstra şi duce mai departe povestea lor. Erou cu mască, Ana Pascu a cunoscut succesul şi gloria. Este exemplul unui sportiv dedicat, un caracter puternic, un om echilibrat, un om pentru care echipa a însemnat totul”, se arată în mesajul postat de Federaţia Română de Scrimă.

Ana Pascu a cucerit în cariera sa de floretistă două medalii olimpice de bronz cu echipa, în 1972 și 1976, și șapte mondiale, dintre care una individuală.

După ce a condus Federaţia Romănă de Scrimă în perioada 1982 – 2013, Ana Pascu s-a retras luna trecută şi din din funcția de vicepreședinte al Federației Internaționale.

Pe data de 11 noiembrie 2015, Alex Pascu, fiul Anei Pascu, a murit după incendiul din Colectiv. Bărbatul era basistul trupei Goodbye to Gravity.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -