Dinamo își întâlnește ”coșmarul” la revenirea în SuperLigă!

Meci de gală pentru Dinamo, la revenirea în elită, după doar un sezon petrecut în eșalonul secund. Luni seara, de la ora 21:30, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, care se anunță ca fiind ”sold-out”, vine Universitatea Craiova, una dintre cele mai bune echipe din SuperLigă. 

Partida care încheie prima etapă a SuperLigii 2023-24 poate fi urmărită Live Stream pe site-ul și în aplicația Superbet, unde găsești SupercoteSuperpariuri și pariuri Combinabile!

PREMIERĂ PENTRU BURCĂ

Duelul cu Universitatea Craiova este primul din cariera lui Ovidiu Burcă în eșalonul de elită. Antrenorul lui Dinamo se poate lăuda însă cu două promovări în sezoane succesive. În 2021-22, a dus-o pe CSM Slatina din a treia ligă în eșalonul secund, pentru ca în urmă cu un an să înceapă cu “alb-roșiii” drumul spre SuperLigă.

Ajunși cu emoții în play-off, “câinii” au promovat după un baraj spectaculos, trecând de FC Argeș cu scorul general de 8-5, după ce au câștigat turul cu un incredibil 6-1. În intersezon, dinamoviștii au pierdut ultimele două teste, 0-1 cu Zalaegerszeg și 1-4 cu Dinamo Kiev.

Mai departe, situația la Dinamo este extrem de agitată, în ciuda promovării, însă partea pozitivă pentru ”alb-roșii” este că li s-a ridicat interdicția de a efectua transferuri. Astfel, printre achizițiile cele mai importante din această vară se numără cele ale portarului Golubovic (Koper) și atacantului Politic (Cremonese). Au revenit Grigore (Petrolul) și Crețu (FC Argeș). Nu s-au consemnat plecări importante.

Atenție: în 2023, Dinamo nu a pierdut decât o dată acasă, 1-2 în fața campioanei din L2, Politehnica Iași, în 25 aprilie.

MITRIȚĂ, DIN NOU ACASĂ 

”Juveții” merg mai departe pe mâna lui Eugen Neagoe, chit că au ratat calificarea în barajul de eurocupe după ce au cedat în ultima etapă din 2022/2023, 0-1 cu Sepsi. Finalul sezonului anterior a fost nefast pentru doljeni, cu doar un succes în ultimele cinci jocuri din campionat.

Universitatea a bifat o întoarcere importantă: Mitriță, unul din cei mai importanți jucători ai clubului, a revenit de la New York City, astfel că Neagoe are multe opțiuni ofensive, alături de Koljic, Markovic, Ivan și Baiaram.

Ultimul test a fost câștigat, 3-2 cu Slavia Sofia.

CRAIOVA, 11 GOLURI MARCATE ÎN ULTIMELE DOUĂ “DIRECTE”!

Dinamoviștii speră să răzbune eșecurile suferite în fața oltenilor în sezonului 2021/2022, când au retrogradat. Atunci, craiovenii se impuneau cu 5-0 acasă, respectiv 6-1 în deplasare! De altfel, doljenii au câștigat în fiecare din ultimele șase dueluri directe!

Ultimul succes al bucureștenilor în fața Craiovei este cel reușit în decembrie 2018, 3-0, acasă. În total, Universitatea Craiova conduce cu 10-3 la victorii în 20 de partide contra ”alb-roșiilor”.

Sursa foto: sportpictures.eu

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -