Adrian Mititelu: “Eu ce pot să fac? Mergem înainte cu sau fără suporterii de la Peluza Sud. O să ne rebranduim și vom avea altă siglă”

Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova 1948, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre decizia justiției, conform căreia clubul de drept public CS Universitatea Craiova, care este polisportiv, este singura entitate juridică care poate purta numele de Universitatea Craiova și toate derivatele acestuia și care deține palmaresul istoric al „Craiovei Maxima”.

Mititelu spune că s-a temut de această decizie și că nu are decât să meargă mai departe, cu sau fără sprijinul fanilor de la Peluza Sud. Totodată, omul de afaceri a declarat că va căuta un alt nume și o altă siglă, pentru a respecta legea și a nu încălca dreptul de proprietate al CS Univeistatea Craiova.

“Situația era într-un fel așteptată având în vedere treaba asta cu palmaresul, contestările și modul cum s-a înființat această echipă, care a reușit să ne ia cea mai mare parte din fani și să ne înlocuiască din punct de vedere al percepției în oraș. Eu ce pot să fac? Ce a depins de mine am făcut. Nu vreau să comentez deciziile, cum s-au dat și pe ce s-au bazat, pentru că e o situație similară ca și la Steaua. Mergem înainte, eu merg înainte, cu sau fără suporterii din Peluza Sud. Eu aș fi puțin surprins pentru că ei au fost avertizați de-a lungul timpului de aceste posibile consecințe, mai ales după ce s-a clasat la Înalta Curte. Eu am fost foarte pesimist vis-a-vis de situația privind palmaresul pentru că am văzut motivarea din procesul celor de la Steaua și s-a creat o jurisprudență și se va merge pe linia asta. Din casarea aia practic cei 2 judecători au dat de înțeles că vor merge pe procesul de la marcă, deși cel de-al treilea judecător și-a argumentat toată logica juridică în favoarea noastră.

Asta este, dar din punct de vedere juridic, nimeni nu ne ia calitatea de succesor al echipei FC Univeristatea Craiova până la 1 februarie 1991. FC Universitatea Craiova n-am inființat-o eu, au înființat-o tot ei și au mers mai departe, suntem în aceeași situație ca la FSCB – Steaua, doar că la noi scindarea a avut loc în 1991, nu în 1998. Și din cauza unor chestiuni care se bat cap în cap, între legea mărcilor și cea a cluburilor sportive, din punct de vedere al rezultatelor obținute până la 1 februarie 1991, ele au rămas în patrimoniul clubului sportiv de drept public, dar asta nu înseamnă că el le poate da oricui. Nu pot să dispară, e o aberație, palmaresul reprezintă rezultatele, nu poți să vinzi. Da, rămân în patrimoniul tău, rămân acolo ca și clu, că ai rămas cu alte discipline sportive. Să zicem că la fotbal am câștigat 3 campionate, dar din 1991 încolo o altă entitate mi-a continuat mie activitatea și ăia suntem noi. Și ce face Badea? Domne, îi dau unei alte entități din 2013 să-l folosească. Cum să dai să folosească? E o aberație, dacă e o continuitate. Din punct de vedere strict juridic, până șa 31 ianuarie 1991, toate rezultatele sunt în patrimoniul clubului sportiv de drept public. De la 1 februarie 1991, sunt în dreptul nostru. Acum tragem concluziile. Ce facem în situația asta?

Procesul din toamnă va fi foarte greu, apelul. Va fi o formalitate să pierdem procesul, zic eu, deși ne vom lupta până la ultima decizie. Dar șansele sunt foarte mici. Prin urmare, de ce să lungesc boala? O să căutam să ne rebranduim cu un nume care să nu mai încalce acest drept de proprietate al clubului sportiv de drept public. Și ca să nu mai fie scandal și nebunie, o să creăm o altă siglă împreună cu fanii. Chiar așa s-a terminat lumea asta, nu mai putem să facem o siglă?”, a declarat Mititelu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -