Deputatul Brian Cristian, despre audierea ministrului Eduard Novak: “Domnul ministru a venit în fața Parlamentului și l-a sfidat încă o dată.

Ministrul Sportului Eduard Novak a fost audiat în Parlamentul României, după ce a fost acuzat că și-ar fi premiat ilegal tatăl sau că și-a acordat singur premii în calitate de președinte al Federației Române de Ciclism.

Deputatul USR Brian Cristian a explicat, în direct la Sport Total FM, că Eduard Novak a avut o atitudine sfidătoare și arogantă în plenul Parlamentului și a declarat că speră ca acuzațiile aduse ministrului să fie rezolvate cât mai curând.

“Tocmai am ieșit din plen, acolo unde ministrul Sportului a venit să dea cu subsemnatul pe niște situații prezentate atât în presă, reclamate și de sportivi și de profesioniști din sport, și din păcate a cam dat-o de gard domnul ministru. Ce s-a întâmplat? A venit cu o poezie învățată pe de rost, presupunând întrebările pe care o să i le adresăm și din nefericire domnul ministru a venit cu informații false. I-am spus că avem documente pe toate intervențiile noastre, una dintre ele este cea recentă cu privire la premierea pe care a făcut-o pentru tatăl dumnealui, avem 2 documente distincte. Unul pe care îl avem de la Comitetul Național Paralimpic în care ei dădeau o listă de persoane care făceau parte din delegația României și alt document distinct de la Ministerul Sportului în care vedem ștatul de premiere. Avem o listă de persoane care a pornit de la Comitet și altă listă de persoane premiate din partea Ministerului, deci practic vedem că nu ceea ce s-a transmis s-a și premiat. A fost doar unul dintre lucruri.

Altul, și chiar expres a precizat domnul ministru de la tribună, că el n-a primit niciun premiu ca președinte al Federației Române de Ciclism, nu s-a premiat el ca președinte. Avem un document dintr-un proces verbal de la respectiva federație când dumnealui era acolo și cu aronganță ne-a strigat de la tribună, dacă avem noi vreo dovadă de extras de cont sau ordin de plată. Noi ne bazăm pe documente oficiale de la federații, instituții și sperăm să-și facă cât mai repede treaba insituțiile abilitate, fie că e vorba de ANI, cât și de corpul de control al prim-ministrului, să avem o clarificare în situația asta, că până la urmă domnul ministru a venit în fața Parlamentului și l-a sfidat încă o dată”, a declarat Brian Cristian.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -