Dan Pascu, antrenor SCM U Craiova, după câștigarea Cupei României la volei masculin: “E un lucru extraordinar! Pe băieți i-am văzut mobilizați ca niciodată”

SCM U Craiova a câștigat, în premieră, Cupa României la volei masculin, după ce a învins Arcada Galați, scor 3-1. Oltenii au plecat cu a patra șansă la câștigarea trofeului.

Dan Pascu, antrenorul celor de la SCM Craiova, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre câștigarea Cupei României, despre voleiul nostru și de ce e mai bine cu străini în voleiul nostru, despre criza jucătorilor autohtoni, dar și despre legea Novak.

“Pentru mine e un lucru extraordinar ce am făcut, câștigând această cupă, pentru că un moment de referință în istoria clubului, este un trofeu care ne lipsea, am muncit pentru el și a fost o chestie senzațională. Pe băieți i-am văzut mobilizați ca niciodată. Eu am mai spus că avem fluctuații în joc, dar de data asta i-am văzut montați și am reușit un lucru extraodinar, în condițiile în care am plecat cu șansa a 4-a de a câștiga Cupa. Dar prin jocul nostru, dăruire, sacrificiu, am reușit să câștigăm, spre bucuria tuturor celor care ne iubesc din Craiova și nu numai”, a declarat Pascu.

Laurențiu Lică a fost desemnat MVP-ul finalei, la vârsta de 43 de ani. Despre acesta, Pascu spune că este un fenomen și că reprezintă un exemplu pentru voleibaliștii tineri.

“Trebuie să spunem de la bun început că Laurențiu Lică e o excepție, e un fenomen, este unic în voleiul românesc. Să joci la vârsta lui, la asemenea nivel, nu cred că a mai făcut-o cineva vreodată. Este un model care poate fi urmat de jucătorii tineri, o dăruire și un profesionalism dus la extrem. Ăsta e secretul. El se pregătește la capacitate maximă, dacă jucăm ceva pe puncte, el vrea mereu să câștige, nu e de mirare că a fost MVP-ul finalei și nu e de mirare că a jucat atât de bine. Din păcate, din spusele lui, își va încheia cariera de jucător anul acesta și trebuie să ne găsim alt Lică de la anul”, a explicat Dan Pascu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -