Ion Crăciunescu vrea regula offside-ului schimbată: “Facem geometrie din fotbal, nu e normal. Fotbalul e pentru oameni, nu pentru camere care să dea verdicte”

Ion Crăciunescu a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre ultimele greșeli din arbitrajul românesc și a atras atenția asupra regulii offside-ului, regulă pe care și-o dorește schimbată cât mai curând.

Fostul arbitru crede că tehnologia VAR a “robotizat” fotbalul, iar deciziile la milimetru nu sunt în spiritul jocului, drept pentru care propune ca regula să fie adjustată, iar jucătorul care este considerat în afara jocului să aibă un spațiu vizibil între el și adversar.

“Este un VAR care nu limpezește, la noi tulbură lucrurile VAR-ul, nu poate să lămurească. Unele faze sunt de competența VAR-ului, dar eu sper că International Board va schimba regula offside-ului care mi se pare una pe care ei au dus-o la niște limite în care numai VAR-ul poate să decidă, nu și omul. Fotbalul nu este creat pentru microscoape, fotbalul este creat pentru ca toată lumea să vadă lucrurile clare și cred că la offside se va interveni și se vor schimba regulile jocului.

Eu aș propune, domnule, ești în offside când între tine și adversar e un spațiu, cum ziceam eu, fanta de lumină. Se va ajunge aici, o să vedeți, pentru că așa mi se pare nomrla. Dacă punem 10 camere și tragem 10 linii, și linia e îngustă sau nu… Nu ăsta e fotbalul. Facem geometrie din fotbal și nu mi se pare normal. Cred că se se va sta pasiv la așa ceva fiindcă fotbalul e pentru oameni mai mult, nu camere care să ne dea verdictele. Fotbalul e practicat de oameni, nu e un fotbal între camere”, a explicat Crăciunescu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -