Delegația României de lupte a câștigat 6 medalii la Campionatul European de Seniori U23 de la București

Delegația României de lupte a câștigat 6 medalii la Campionatul European Seniori U23 de la București, un record absolut pentru această categorie de vârstă.

Medaliile au fost obținute de Denis Mihai (aur), Roxana Amina Capezan (aur), Andreea Beatrice Ana (argint), Ana Maria Pîrvu (bronz), Ana Maria Puiu (bronz), Krisztián Biró (bronz).

“Am încheiat Campionatul European de seniori U23, aseară târziu, în Sala Polivalentă din București, cu următorul bilanț: 2 medalii de aur, 1 de argint și 3 de bronz. Un record pentru noi la un astfel de campionat, cel mai mare număr l-am obținut până acum anul trecut la Plovdiv, 5 medalii.

N-am avut stranieri, se pare că strategia mea pe termen mediu și lung a dat roade. Am naturalizat strict pentru o perioadă scurtă, pentru a obține rezultate, a da încredere copiilor noștri și pentru a le demonstra și arăta că se poate.

Cam ăsta e bilanțul, mai avem o serie întreagă de locuri 5, finale pentru bronz pierdute, dar fiecare a învățat ce avea de învățat din această competiție. Mulți au avut meciuri foarte puternice, chiar dacă nu au performat, sunt ferm convins că se vor prezenta cu altă față la un campionat mare în viitor.

Ceea ce contează și mai mult, în fața acestor performanțe, este imaginea pe care am creat-o României și orașului București, nu mai spun de Federația Română de Lupte, în fața tuturor. Aseară, la închidere, vicepreședintele Forului Mondial, prezent și în calitate de delegat tehnic, șef al acestei competiții, ne-a felicitat la scară deschisă, a spus că din nou România a organizat aproape cel mai complex campionat la o astfel de grupă de vârstă și este ferm convins că în viitor va fi și mai greu. Am ridicat nivelul foarte mult cu organizarea unei astfel de competiții. Au fost 38 de delegații și peste 700 de competitori la toate 3 stilurile, totul la superlativ”, a declarat Răzvan Pîrcălabu, președintele FR Lupte, în direct la Sport Total FM.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -