David Popovici: ,,Totuși sunt doar un puști care înoată repede și căruia îi place foarte mult ce face!”

Olimpicul român David Popovici, alături de antrenorul său Adrian Rădulescu, au fost prezenți în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 23 septembrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre 

Sportivul român David Popovici, a doborât anul acesta recordul mondial de juniori în proba de 200 m liber, acesta fost cronometrat cu timpul de 47 sec 30/100.

,,Câteodată când mai este rece afară sau este rece apa poate că mai vreau și să ies, nu sunt robot, însă sunt puțin pește, dar legat de ‘Înototătorul Minune’ și ‘Înotătorul Fenomen’, cu siguranță mă flatează, însă trebuie să știe că totuși sunt doar un puști care înoată repede și căruia îi place foarte mult ce face. Mă bucur că am putut face ceva pentru sportul românesc. Sper că pot oferi măcar de acum o speranță oamenilor și o bucurie că românii pot urmări la TV, și altceva decât fotbal.”, a spus David Popovici la Radio Sport Total FM

Înnotul în România, din punct de vederea al cluburilor private s-a organizat foarte bine, chiar dacă David Popovici este cu numele al CSA Steaua, este primul produs al unui club 100% privat, pentru că nu au acei bani de la stat care vin cu nemiluita pentru unele cluburi.

,,Într-adevăr, aș menționa că David este al doilea sportiv român, provenit dintr-un club privat care ajunge la Jocurile Olimpice, însă cu siguranță este primul care ajunge într-o finală olimpică și aproape de o medalie olimpică.

Sportul făcut în cluburile private, începe să capete din ce în ce mai multă amploare și să producă în sfrâșit sportivi de top.

Nu știu dacă este un moment anume pe care l-aș putea pune în evidență, dar cu siguranță că este o relație construită în timp și încrederea pe care o am eu în abilitățile lui David”, a spus Adrian Rădulescu, antrenorul lui David.

Puștiul minune s-a apucat de înot din cauza unei probleme la coloană și din cauza excesului de energie.

,,Când aveam 4 ani, ai mei au decis la recomandarea unui medic ortoped, să mă ducă la înot, din cauza unor probleme cu spatele și din cauza unui exces de energie.

Presiunea rezultatului o lași tu când să ajungă la tine, însă primele rezultate au apărut la 8 sau 9 ani. Primele rezultate cu adevărate serioase, au fost la 10 ani, când la campionatul național am bătut un record, care nu fusese bătut de 24 de ani și atunci am știut că îmi place prea mult senzația aplauzelor, să pun primul mâna pe tabelă”, a mai adăugat David Popovici.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -