Marian Drăgulescu: ,,Este ultimul meu Campionat Mondial, anul acesta am spus că mă opresc și eu din activitatea mea ca sportiv de performanță”

Marian Drăgulescu, a intervenit la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 22 septembrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre Campionatul Mondial de Gimnastică.

,,În primul rând îmi place acest sport și îl fac cu pasiune. Mă motivează obiectivele pe care mi le propune, asta înseamnă rezultatele de la campionatele de pe unde particip. Noi ar trebui să ne raportăm la ce există la nivel național, dacă vrem să avem pretenții la medalii. Eu întotdeauna m-am raportat la ce se întâmplă afară. Chiar dacă câștigam medalii în țară, așteptam să se confirme aceste rezultate și la nivel internațional. Din capul locului îmi setam niște exerciții cu note de plecare foarte mari, eram atent și la nota de execuție, aici mă refer la a face cât mai puține greșeli și a corecta tehnicile elementelor, aterizări și așa mai departe. Ca să mă pot lupta de la egal la egal cu ceilalți sportivi la nivel internațional, trebuie să mă aliniez și eu cu dificultatea exercițiilor și așa pot spera pentru a intra într-o finală, și de ce nu de a mă bate pentru medalie.

Este ultimul meu Campionat Mondial, anul acesta am spus că mă opresc și eu din activitatea mea ca sportiv de performanță. Bineînțeles că voi rămâne în acest sport, dar ca antrenor. De când am intrat în “Țara gimnasticii” de la vârsta de 7 ani și sunt convins că voi avea satisfacții ca antrenor. Am avut o perioadă când am fost retras din activitate, unde am antrenat 1 an la Dinamo și 3 ani la Steaua. Împreună cu colectivul de la Steaua, am promovat 3 copii la lotul de juniori, iar unul dintre ei a promovat la lotul de seniori. La un moment dat am devenit colegi, unde eu antrenorul am devenit coleg cu elevul meu”, a spus Marian Drăgulescu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -