Dacia va concura la Raliul Dakar, cu Sebastien Loeb la volan

Dacia va participa, din 2025, la legendarul Raliu Dakar. Mașina de competiție va fi pilotată de Sebastien Loeb (de 9 ori campion mondial de raliuri) și Cristina Gutierrez.

De peste patru decenii, Raliul Dakar este cea mai solicitantă probă de rally-raid din lume. O competiție care a scris istorie și care reunește peste 500 de participanți din 60 de țări.

Din 2025, Dacia tocmai a anunțat că va participa cu echipă de uzină la Raliul Dakar, în categoria T1+. În această nouă aventură, Dacia se bazează pe experiența celor de la Prodrive în domeniul dezvoltării de vehicule de rally-raid, conform automarket.ro.

Prototipurile Dacia vor fi testate, încă din 2024, în Raliul Marocului.

La volan se va afla legendarul pilot Sebastien Loeb, de 9 ori campion mondial de raliuri, și Cristina Gutierrez, prima femeie pilot de raliu din Spania care a terminat raliul Dakar la categoria auto. Gutierrez are deja 7 participări la Dakar.

De cealaltă parte, Loeb nu mai are nevoie de prezentare. Francezul participă la Dakar din 2016, iar în urmă cu 2 ani a pilotul vehiculul Bahrain Raid Xtreme Hunter, proiectat și construit de Prodrive.

Nu în ultimul rând, prototipul Dacia va utiliza combustibil sintetic produs de Aramco.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -