Cupa Mondială FIBA 3X3 la Under 23 se va desfășura în România! Întrecerea va avea loc în octombrie 2022

Țara noastră a primit dreptul de a organiza cea mai valoroasă competiție de baschet 3×3 rezervată tineretului, Cupa Mondială FIBA 3×3 U23 din 2022, la masculin şi feminin, a anunţat, marţi, Federaţia Română de Baschet pe site-ul său.

Întrecerea va avea loc în perioada 3-6 octombrie, într-o localitate care va fi confirmată ulterior, potrivit sursei menţionate.

În calitate de ţară-organizatoare, România este calificată automat la Cupa Mondială, atât în întrecerea masculină, cât şi în cea feminină.

Am avut FIBA 3×3 World Finals la București în luna septembrie

Ultima ediţie a Cupei Mondiale FIBA 3×3 U23 s-a disputat în 2019, la Lanzhou (China), titlurile mondiale fiind obţinute de echipele Rusiei (masculin) şi Japoniei (feminin).

Reprezentativa de senioare 3×3 a României s-a calificat la Cupa Mondială 3×3 din 2022, în urma punctajului acumulat. Competiţia se va disputa în localitatea belgiană Anvers, între 21 şi 26 iunie.

Selecţionata masculină de baschet a României a fost învinsă de Polonia cu 21-17, acum două săptămâni, în finala circuitului mondial de tineret, FIBA 3×3 U23 Nations League, găzduită de Sala Unirii din Palatul Parlamentului din Bucureşti.

FIBA 3×3 World Finals a fost un eveniment organizat de Federaţia Română de Baschet şi Sport Arena Streetball, sub înaltul patronaj al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, care include FIBA 3×3 Women’s Series Final.

Carmen Tocală, un nou mandat! Ce a promis după câștigarea alegerilor

Carmen Tocală, a declarat de curând că şi-a propus ca, în următorii doi ani, România să aibă patru echipe în cupele europene, plus prezenţa în Euroligă, şi să se adopte în baschetul feminin modelul Ungariei, care are nouă echipe în cupele europene.

“Mi-am propus ca, în următorii doi ani, să ridicăm patru echipe în cupele europene, exceptând prezenţa în Euroligă a echipei din Sfântul Gheorghe, adică 4+1. Mi-aş dori să urmăm în baschetul feminin modelul maghiar, care are 9 echipe în cupele europene şi foarte multe rezultate, atât 3×3, cât şi 5×5.

Vreau să vă asigur, însă, că egalitatea de şanse înseamnă şi o egalitate financiară, ceea ce avem pentru masculin transmis şi ceea ce avem sponsori se vor îndrepta şi către baschetul feminin pentru a ajuta mişcarea”, a declarat Carmen Tocală.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -