Csaba Asztalos, despre Sepsi – FC U Craiova: “Astfel de manifestări nu sunt la locul lor în viața sportivă”

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Execuții Matinale” din 26 ianuarie, pentru a discuta cu realizatorii Gabriel Maricescu și Daniel Nazare, despre meciul Sepsi Sf. Gheorghe – FC U Craiova a fost încheiat de arbitru după doar 25 de minute, din cauza scandărilor xenofobe.

“Eu am înțeles că există un protocol foarte exact între FRF și a LPF, pe acest subiect al prevenirii și sancționării a discursului de ură. Este adevărat că în trecut, din păcate au fost nenumărate astfel de direcții, împotriva romilor adică la Rapid și împotriva maghiarilor fiind echipa din Sfântul Gheorghe.

Au mai fost situații când meciul a fost oprit, dar este prima dată când un meci se termină, adică se pune capă partidei de fotbal.

Cred că astfel de interpretări și de comentarii sunt de prisos, de undeva trebuie să începem și ideal este ca o partidă de fotbal să se termine pe teren și scorul să se stabilească pe teren, dar astfel de manifestări nu sunt la locul lor în viața sportivă, indiferent dacă vorbim de fotbal sau de alt sport.

Inclusiv echipa națională de fotbal a României a suferit în urma a astfel de manifestări, de exemplu în partida Malta – România în preliminarii fiind tot manifestări de acest gen. Atunci a fost FRF sancționată și s-a jucat fără spectatori la București“, a spus Csaba Asztalos la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -