Cristiano Bergodi, mulțumit de campania de transferuri a Rapidului: “Putem ataca podiumul!”. Ce a spus despre noii jucători aduși

Cristiano Bergodi a făcut o analiză scurtă a anului 2023. Într-o intervenție la emisiunea “Fluier final”, antrenorul Rapidului a încheiat anul cu mult optimism, mulțumit de ce a realizat în 2023 și încrezător pentru ce va urma în 2024.

Bergodi a preluat Rapidul în vară, după plecarea lui Adrian Mutu, iar la final de an se află pe locul 4 în SuperLiga. 

Giuleștenii au fost în scădere de formă în ultimele meciuri, chinuiți și de accidentările unor jucători de bază, precum Albion Rrahmani și Claudiu Petrila.

Între timp, Rapid s-a întărit cu 3 jucători pe plan ofensiv. Clubul din Giulești i-a prezentat deja pe atacantul sârb Borisav Burmaz (22 de ani) și mijlocașul kosovar Florent Hasani (26 de ani), în timp ce în cazul lui Elmas Krasniqi, atacantul kosovar de la CFR Cluj, urmează să fie semnate actele.

Bergodi consideră că anul 2023 a fost unul bun pentru el, ținând cont că a câștigat și Cupa României pe banca lui Sepsi.

“A fost un an bun pentru mine. În prima jumătate din 2023 am atins obiectivul de a ajunge în Play-Off cu Sepsi, iar la finalul lunii mai am câștigat și Cupa. După aceea, cred că a fost o perioadă bună și la Rapid. Dar au existat și două momente negative.

Primul a fost când am pierdut două meciuri la rând. Echipa a jucat 3 luni foarte bine, apoi s-a întâmplat ceva. Unii jucători importanți s-au accidentat, iar asta ne-a dat bătăi de cap. Am căutat soluții. 2-3 meciuri am jucat bine, apoi am avut o sincopă. Cu tot respectul, fără atacanți nu poți să joci fotbal. În ultimele meciuri am schimbat sistemul de joc. După ultimul meci am fost mulțumit, chiar dacă a fost doar o remiză (n.r. – cu Farul, 0-0).”, a spus Cristiano Bergodi, la “Fluier final”.

Ce a spus Cristiano Bergodi despre transferurile din această iarnă

Cristiano Bergodi s-a arătat entuziasmat de noile achiziții din Giulești. Antrenorul italian abia așteaptă să-i vadă la lucru pe Burmaz, Hasani și Krasniqi și are încredere că Rapid poate ataca podiumul din SuperLiga.

“Țările ex-iugoslave au o generație de jucători buni. Pe vremea mea, slavilor li se spunea ‘brazilienii din Europa’. Au fost întotdeauna jucători foarte buni. Pe Burmaz l-am analizat bine. E un jucător care ne trebuie. Nu se știe cum revine Rrahmani după această accidentare.

Și Hasani e un jucător bun, un golgheter din Albania, joacă pe postul de aripă dreapta, dar poate juca și în spatele vârfului. E puternic, un jucător bun. Suntem o echipă competitivă și cred că putem face o treabă bună în retur. Putem ataca podiumul. Cred că Rapid s-a mișcat foarte bine pe partea de achiziții.”, a mai spus Bergodi.

Ascultă aici interviul integral cu Cristiano Bergodi:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -