Cristiano Bergodi a semnat cu Sepsi Sf. Gheorghe. Italianul e la a 9-a echipă antrenată în România

Cristiano Bergodi este noul antrenor de la Sepsi Sf. Gheorghe, după ce clubul s-a despărțit recent de Leo Grozavu.

Așa cum patronul Laszlo Dioszegi a declarat în urmă cu câteva zile, la Sport Total FM, Cristano Bergodi se afla pe lista scurtă și era favorit să preia echipa, având în vedere refuzurile din partea lui Boloni și Gâlcă.

Cristiano Bergodi va fi prezentat oficial luni și va semna un contract valabil pe un sezon, cu posibilitate de prelungire, obiectivul fiind clasarea pe un loc de play-off.

“Da, ne-am înțeles cu domnul Bergodi. Duminică ajunge la Sfântu Gheorghe, iar luni va fi prezentat oficial. Nu am stabilit deocamdată ora conferinței. Suntem mulțumiți, e un antrenor cu experiență în România, ar dura foarte mult să enumerăm echipele pe care le-a pregătit. Cred că a avut rezultate bune și ne poate ajuta să ne revenim și să urcăm în clasament.

Contractul este valabil pe un sezon, cu posibilitate de prelungire. Am stat mai mult până am numit un antrenor, am profitat de această pauză pentru meciurile echipei naționale, pentru a lua decizia corectă.

Sigur că am avut un start mai slab, avem puține puncte, dar suntem încrezători că avem lotul necesar și toate condițiile pentru a lupta la play-off. Mai sunt multe etape din sezonul regulat și avem timp să construim o echipă puternică, putem ajunge în play-off.

Domnul Bergodi cunoaște foarte bine echipa și n-a cerut niciun transfer. Până în iarnă, rămânem cu acest lot de jucători, în care avem încredere. În pauza de iarnă, la fel ca de fiecare dată, vom analiza, ne vom așeza la masă cu antrenorul și vom vedea dacă mai avem nevoie de jucători.

În plus, revin acum mai mulți jucători importanți, care au fost accidentați, și sunt sigur că vom fi mai puternici. Cred că aceste absențe au fost o cauză pentru rezultatele mai slabe. Culmea, domnul Bergodi va debuta împotriva fostei echipe, FC Voluntari. Cred că va fi un meci interesant, sperăm să fie și de bun augur pentru noi, să câștigăm”, a declarat Cornel Șfaițer, managerul clubului, la DigiSport.

Bergodi, antrenor cu experiență mare în România

Italianul Cristiani Bergodi cunoaște extrem de bine campionatul românesc. El a antrenat în România la 8 echipe, Sepsi fiind cea de-a noua din CV-ul tehnicianului.

În carieră, acesta a fost antrenor principal la: FC Naţional Bucureşti, Rapid, CFR Cluj, Politehnica Iaşi, FC Voluntari, FCSB, ASA Târgu Mureş și Univeristatea Craiova. Cu Rapid a câștigat si singurul titlu din țară, Supercupa din 2008.

În afara României, Bergodi le-a pregătit pe Imolese, Sassuolo, Modena, Pescara şi Brescia.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -