Cristian Manea: ,,Marketingul din sport este o verigă extrem de importantă. În România nu există un departament de marketing sportiv”

Cristian Manea, expert în marketing sportiv, a fost prezent în Studioul Sport Total FM, din cadrul emisiunii ,,Execuții Matinale ”, din 4 ianuarie, pentru a discuta cu realizatorul Daniel Nazare, despre marketingul sportiv din România.

,,Aș vrea să discutăm despre importanța marketingului din sport, pentru că este o verigă extrem de importantă și din păcate uitată de managerii sau de finanțatorii sau de patronii din sportul românesc. Asta nu face decât să ne ducă cu gândul decât la acest finanțări din bani publici pentru că știm foarte bine că sportul românesc este finanțat doar din bani publici într-o proporție covârșitoare în proporție de peste 80-85%, iar managerii din România sunt obișnuiți să stea doar cu mâna întinsă către finanțatori, indiferent de faptul că e primărie sau consiliu județean, că e patron sau finanțator. 

Echipele care au avut un patron și a dispărut, nu s-au susținut pentru că nu au avut un management corect sau coerent, au stat mereu cu mâna întinsă la finanțator sau la investitori, nici nu mai știu cum să îi mai numesc acum pe patronii din fotbal, pentru că mi-ar plăcea să vină cu bani, nu să împrumute clubul, ci să investească în club sau în minunatul proiect.

Dacă investești în proiect, atunci o să îți faci o situație coerentă, o organigramă corectă, în care să spui fiecăruia dintre angajați ce are de făcut, iar departamentul de marketing și de comunicare ar trebui pus acolo sus foarte aproape de managerul clubului respectiv. De aceea avem probleme la cluburile unde au dispărut patronii, pentru că acolo sus nu s-a făcut o construcție solidă. Acest departament de marketing a fost așa: ‘hai să punctăm și noi pentru că avem un departament de imagine’. Sincer, în România nu există departamente de marketing sportiv, există în cazurile fericite un om de marketing care se zbate să aducă ceva bănuți”, a spus Cristian Manea la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -