Cosmin Răileanu aleargă pe o distanță de 150 de km pentru a atrage atenția accidentelor de pe E85

Cosmin Răileanu, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 31 octombrie, pentru a discuta cu realizatorii Horațiu Sima și Răzvan Toma, despre inițiativa de a alerga 150 de km pe E85.

Un anteprenor din Râmnicu Sărat a decis să atragă atenția accidentelor de pe E85. Este o provocare de 150 km, cât are cea mai periculoasă porțiune din acest drum.

Drumul spre Moldova, supranumit și „Drumul Morții”, pentru că este extrem de periculos, iar în ultimii ani zeci de persoane și-au pierdut viața aici, zilnic producându-se accidente de circulație.

Pe drumul care leagă Bucureștiul de Suceava și-au pierdut viața, în anul 2020, 402 persoane, cu 16 decese mai mult decât pe Drumul Național 1 (DN1), care este cu 200 de kilometri mai lung.

,,Circul pe E85 foarte des, deoarece eu sunt din Râmnicu Sărat. De peste 20 de ani de când am carnet de conducere pur și simplu mă expun pe drumul acesta și am văzut foarte multe accidente. Până acum m-a ferit Dumnezeu să am o problemă, dar am văzut și am avut foarte mulți prieteni care au fost implicați, au fost și foarte multe decese din câte știți, chiar și persoane cunoscute au avut accidente pe acest drum.

Drumul s-a aglomerat în ultimii ani, cel puțin în ultimii 10 ani, cel puțin este o aglomerație pe care eu o văd și o simt. Mai mult de atât, mașinile care sunt foarte puternice circulă cu o viteză extraordinară. Pur și simplu nu te simți în siguranță. Când ești pe E85 ai 50% șansă să faci accident.

Recent, între Râmnicu Sărat și Buzău s-au pus separatoare și am zis: “wow, ce schimbare”. Dintr-o dată părea că nu mai poate veni nimeni peste mine de pe contrasens.

M-am gândit că până la Suceava pe E85 s-ar folosi pe anumite porțiuni, unde este traficul intens, aceste separatoare pe sens, cu siguranță statisticile ar sta altfel cu morții pe șosele. Eu alerg pe acest tronson și pentru separatoare, dar și pentru prevenție”, a spus Cosmin Răileanu la Radio Sport Total FM.

Cosmin ne propune să alergăm alături de el pe 5 noiembrie, la ora 00. Evenimentul va porni în alergare din Bacău, pe E85, către Râmnicu Sărat. Este o provocare de 150 km, cât are cea mai periculoasă porțiune din acest drum.
Doritorii se pot înscrie aici: https://forms.gle/JAeb2ee1Q7dVhqqP7

Întreaga discuție o puteți asculta, dând click pe linkul de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -