Constantin Anghelache, despre duelul Steaua – Dinamo înainte de Revoluție: “A fost un război care se încălzea foarte des. Nu a fost un război rece”

Constantin Anghelache, fostul președinte al lui Dinamo, a povestit, în direct la Sport Total FM, despre perioada în care l-a cunoscut pe Mircea Lucescu și cum a ajuns să lucreze cu acesta la clubul din Ștefan cel Mare înainte de Revoluție, dar și despre diferențele dintre cele două echipe departamentale în perioada comunistă.

Anghelache a explicat de ce Dinamo nu avea aceeași forță ca Steaua înainte de 1990 și amintește despre practicile militarilor în a raloca jucători din toate colțurile țării.

“Steaua și Dinamo, fiind echipe departamentale, a fost un război care se încălzea foarte des, nu a fost un război rece. Eu am ieșit de vreo 2 ori cu Dinamo pe la vestiare pe sub gard. În perioada 1985-1990, când am lucrat cu Mircea Lucescu la Dinamo, Steaua îi lua în cătană pe jucători și după aia rămâneau fotbaliști dacă erau fotbaliști. Dinamo nu prea făcea asta, nu avea minister care să facă aramata. Era Securitatea, unitatea militară, Dinamo nu avea grupă sportivă.

La Steaua fiind Armata toată, din orice colț al țării îi luai și îi puneai în echipa din Tulcea, din Vaslui, Steaua Mizil… Îi puneai acolo, vedeai ce iese, îi mișcai încet, încet.

Eu nu cred că Securitatea nu avea influență, dar de când am ajuns eu la Dinamo, l-am transferat pe Lupu de la Galați, pe Mateuț, pe Timofte de la Petroșani și asa mai departe, transferam. Eram în relații foarte bune, de exemplu cu domnul Constinescu de la Bacău, cu care discutam. Voiam să luăm un jucător, dădeam altul. Aveam o relație pozitivă, nu laum să lăsăm echipa descompletată”, a explicat Constantin Anghelache.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -