Ciprian Marica: “Cel mai important la echipa națională este antrenorul. Trebuie să aibă ochi la fotbaliști”

Ciprian Marica, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 22 martie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre nivelul echipei naționale.

Referitor la echipa națională trebuie să fim optimiști pentru că este un nou început și trebuie să le insuflăm jucătorilor încredere și susținere. Până la urmă eu sunt convins că ei fac tot ce le stă în putință și sunt convins că ei își doresc. Am fost și eu în locul lor și știu cât de durereoasă e înfrângerea și cum e să pierzi. Totodată eu cred că la echipa națională și mai ales la echipa noastră națională este foarte important antrenorul, care are un alt rol decât de cei de antrenor efectiv. În primul rând la echipa națională trebuie să-i selecționezi pe cei mai buni și să ai ochi la fotbaliști. În al doilea rând, contează foarte mult antrenamentele cu fotbaliștii și să reușești ca în zilele acelea puține să le dai o idee de joc. 

Fiecare jucător vine cu un bagaj de cunoștințe și nu stai să-l mai înveți sisteme de joc și tactici. Îi spui cum vrei să joci și cum să-ți aplice niște lucruri. De aceea eu spun că este foarte important antrenorul. Selecția, apoi să-i faci în 3 zile să joace acel sistem și să-l joace foarte bine și în al doilea rând să fi inspirat să faci primul 11. Deci repet, nu ești efectiv antrenor, cu toate că sunt niște caracteristici de antrenor, dar nu este efectiv un antrenor, pentru că el nu are timp efectiv să antreneze echipa, ci doar câteva zile. Acolo se face diferența și noi nu putem spune că astăzi ne mai putem baza pe calitatea individuală a unui jucător. Cu toate că avem jucători buni, dar buni pentru noi. Pentru că vedem în afară că foarte puțini reușesc. Atunci e foarte important antrenorul și forța grupului, cum reușeșete el să unească grupul și să sune bine ca o formație. Este foarte important ca în timpul ăsta să-i facă să joace bine“, a spus Ciprian Marica la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, wwlw.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -