CFR Cluj vrea să intre în insolvență ca să scape de datorii. Ardelenii nu vor mai putea juca în cupele europene

CFR Cluj, campioana ultimelor 4 sezoane în Liga 1, vrea să intre din nou în insolvență pentru a scăpa de datorii. Ardelenii ar putea intra în planul de reorganizare în primăvara lui 2022 sau cel târziu la sfârșitul actualului sezon, scrie Gazeta Sporturilor.

Clubul din Gruia ar fi în această situație pentru a doua oară, după cea din 2015. Atunci, CFR Cluj a reușit să se reorganizeze după 2 ani de insolvență, iar acum are dreptul să apeleze la aceeași procedură, pentru că perioada minimă de 5 ani se va consuma curând. Neluțu Varga, actualul investitor de la CFR Cluj a fost cel care a plătit o bună parte din datorii, alocând peste 5 milioane de euro pentru plata acestora.

Lucrurile stau prost la CFR Cluj, jucătorii sunt neplătiți de 3 luni, iar clubul are mai multe procese cu foști fotbaliști sau angajați care au plecat sau au fost demiși. Printre aceștia se află Marius Șumudică, care are de primit clauza de reziliere de 300.000 de euro + încă două salarii, sau Edi Iordănescu, Latovlevici, Arlauskis ori medicul Paligora, toți plecați de la CFR Cluj.

Datorii de aproape 20 de milioane de euro

Conform datelor oficiale, CFR Cluj avea datorii de 19.5 milioane de euro la finalul anului 2020. Totuși, majoritatea banilor o reprezintă creditarea făcută de Neluțu Varga, care a tot împrumutat clubul pentru a plăti din sumele restante mai vechi.

De asemenea, anul trecut clubul a avut un deficit de 5 milioane de euro, cheltuielile fiind de peste 20 de milioane de euro.

CFR Cluj va lipsi din cupele europene

Dacă CFR intră în insolvență, iar clubul câștigă al 5-lea titlu consecutiv, vom asista la următorul scenariu: campioana României nu va putea participa în cupele europene. UEFA nu mai permite cluburilor aflate în reorganizare să participe în Europa. Cel mai devreme, CFR Cluj ar urma să poată reintra în cupele europene în sezonul 2023-2024.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -