Moment istoric: Guanyu Zhou devine primul pilot chinez din Formula 1

Alfa Romeo a anunțat că Guanyu Zhou îl va înlocui pe italianul Antonio Giovinazzi la Alfa Romeo, începân cu noul sezon, din 2022. Chinezul de 22 de ani va deveni primul pilot chinez de Formula 1, marcând astfel un moment istoric în motorsport.

Guanyu Zhou va fi coleg de echipă cu finlandezul Valtteri Bottas, care va părăsi Mercedes, după 5 sezoane alături de Lewis Hamilton, de 7 ori campion în F1..

“Zhou este un talent incredibil, care va fi o completare fantastică la grila uimitoare pe care o avem şi care va bucura şi îi va ţine entuziasmaţi pe toţi fanii noştri chinezi în 2022. Apariția lui Zhou este fantastică pentru acest sport şi pentru milioanele de fani chinezi pasionaţi, care au acum un erou de casă pe care să îl încurajeze pe tot parcursul anului”, a declarat Domenicali, directorul general al Formulei 1.

Directorul Alfa Romeo spune că aducerea chinezului este o mișcare crucială pentru echipă.

“Decizia este crucială pentru viitorul companiei și nu s-a bazat doar pe faptul că este chinez, ci va fi un mare pas înainte şi pentru companie, pentru sponsori şi cred că şi pentru F1 în general. Este un pilot de frunte în F2, a câştigat în Bahrain şi la Silverstone, în acest sezon, şi este încă în poziţia de a câştiga campionatul. Sunt mai mult decât optimist”, a spus Frederic Vasseur.

Zhou este pilot de teste pentru echipa Alpine F1, deţinută de Renault. El concurează și în Formula 2, unde ocupă locul al doilea.

“Am visat de la o vârstă fragedă să urc cât mai sus într-un sport care mă pasionează, iar acum visul a devenit realitate. Să fiu primul pilot chinez din istorie în Formula 1 este un progres pentru istoria sporturilor cu motor din China”, a declarat Zhou.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -