Caius Covrig, fost jucător român de baschet în NCAA, campionatul colegiilor din SUA, interviu special în studioul Sport Total FM

Caius Covrig, fost jucător de baschet în NCAA, campionatul colegiilor din Statele Unite ale Americii, a fost prezent în studioul Sport Total FM, într-un dialog cu Narcis Drejan, la emisiune Fluier Final.

Covrig a început baschetul la Progresul București și la doar 13 ani a ajuns să joace în Turcia, pentru ca mai apoi să primească oferte din SUA, ca să trăiască “the american dream”, după cum acesta a dezvăluit. Mai întâi a jucat la Longwood Univeristy, apoi la Arizona State și ultimul sezon la Wyoming. O accidentare i-a pus stop ascensiunii și chiar dacă s-a refăcut, fostul baschetbalist a refuzat să mai joace în Europa și a urmat calea antreprenoriatului, acesta având un hotel în Bușteni.

“M-am mutat în București la 7 ani, am început clasa I, am început baschetul la Progresul sub îndrumarea doamnei Maria Roșianu, care ieri mi-a făcut o surpriză și a venit la mine la hotel și și-a serbat ziuua, a fost prima care mi-a pus mingea de baschet în mână. Ulterior am jucat la Magic Champions, o echipă privată, pentru că Progresul s-a desființat. Am jucat acolo până am plceat în Turcia. În perioada asta, de la 7 la 13 ani jumătate, am câștigat mai multe premii de jucăturl anului, MVP-uri, de 2 ori campionatul național în România, dar unde m-am remarcat a fost la lotul de 1992, cei cu 4 ani mai mari ca mine, în Turcia, la Gaziantep, unde am primit și oferta de la Galatasaray. Acolo am jucat de la 13 ani jumătate până la 14 ani jumătate, am stat încă un semestru în România în clasa a 9-a, apoi la CE U16 din 2012 am fost remarcat și am primit mai multe oportunități să plec în America și să trăiesc cu adevărat The American Dream.

Întâi la Longwood Univeristy, apoi la Arizona State și ultimul sezon la Wyoming. La loturile naționale am fost la U16, U18, U20, am fost și căpitanul lotului național, dar fiind în SUA la colegiu, unde trebuia să fiu din iulie, n-am primit niciodată dezlegare să fiu alături de lotul național de seniori, pentru că toate meciurile erau în toamnă, iar acolo, pentru cei care știu și ne ascultă, în NCAA, trebuie să ai succes și sportiv, dar și academic, că-s interconectate între ele. Dacă nu faci bine la cursuri, nu contează cât de bun ești, n-o să faci niciodată parte din echipă”, a declarat Caius Covrig.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -