Bogdan Matei și Cristian Manea, despre soluțiile de dezvoltare a sportului românesc

Bogdan Matei și Cristian Manea au fost prezenți în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 20 octombrie, pentru a discuta cu realizatorul Răzvan Toma, despre situația actuală a sportului românesc.

,,Mandatul meu de ministru a fost în perioada 2018-2019. Pentru cei care urmăresc îndeaproape sportul din România, dar și pentru cei care conduc vremelnic la Ministerul Tineretului și Sportului, am tot repetat că este mult prea mult să spui că tu conduci sportul prin MTS.

Am avut o declarație la o activitate ASPEN, condusă de domnul Geoană, în care am spus că astăzi nu știm cine conduce sportul și lucrurile sunt foarte neclare, pentru că avem foarte multe instituții care se ocupă de sport, dar de fapt nu prea facem nimic, din păcate nu mă exclud nici pe mine. De ce spun lucrul acesta? Părerea celor care se ocupă de sport, a celor care urmăresc sportul din România, și aici mă refer la cel de perfomanță, în majoritatea lor cred că sportul românesc este într-o cădere liberă în ultimii ani.

Ultima noastră statistică este după JO de la Tokyo 2021. Am avut într-adevăr un număr de 107 sportivi calificați la Olimpiada de la Tokyo, ceea ce consider a fi un succes al României, comparativ cu ceea ce investim în sportul românesc. De aceea cred că ar trebui să-i pomenim ori de câte ori avem ocazia pe cei care au adus medalii de la Tokyo”, a spus Bogdan Matei, fostul ministru al Tineretului și Sportului.

Cristian Manea: ,,Idei de dezvoltare a sportului avem, însă la noi e mai greu cu implementarea și cu finanțarea lor'”

,,În unele federații s-a investit, mă gândesc aici la înot, la Glință și Popovici, și am avut rezultate. Fără investiții nu avem la ce spera. Fiecare dintre președinții MTS ar trebui să aibă idei de dezvoltare a sportului. Însă la noi e mai greu cu implementarea acestor idei, precum și cu finanțarea lor”, a spus Cristian Manea, specialist în marketing sportiv și finanțatorul Revistei 100% Sport.

Discuția poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -