Bogdan Matei a propus inițiativă legislativă în Senat: “Toate cluburile vor primi finanțare de la autorități”

Bogdan Matei, președintele Comisiei pentru Sport și Tineret din Senat și fost ministru al Sportului, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 13 martie, pentru a discuta cu realizatorii Horațiu Sima și Răzvan Toma, despre modificările legislative legate de sport.

“Încercăm să discutăm toate problemele din sport. Din păcate problematica este foarte mare și suferă foarte multe modificări legislative. Bineînțeles că multe dintre aceste propuneri vin din partea cluburilor sportive care întâmpină probleme în performanța sportivă.

Nu mai târziu de săptămâna trecută am reușit să aprobăm două inițiative legislative extrem de importante pe codul fiscal, iar una dintre acestea este legată de ceea ce înseamnă structurile sportive, pentru că în actul legislativ inițial se făcea o confuzie din partea autorităților administrative locale și centrale, în sensul că doar o parte dintre cluburi puteau să intre la finanțare, iar o alta era eliminată din diferite motive de organizare. Astfel am modificat legea și am pus ca toate cluburile care dețin certificate sportive să poată beneficia de fonduri publice, atât din partea administrației locale, cât și administrației centrale. 

Cea de a doua inițiativă legislativă adoptată de Senat este foarte importantă, mai exact pe legea 500. Această lege se referă la finanțarea multianuală, astfel încât putem să o avem, vorbind despre ea de foarte mulți ani. Dar iată că Senatul României a reușit să aprobe această inițiativă legislativă și le mulțumesc foarte mult colegilor mei că au înțeles de ce mi-am dorit să o modificăm. Anume, se vor putea face cheltuieli în avans pentru competițiile naționale și internaționale“, a spus Bogdan Matei la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, wwlw.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -