Audio | Viorel Hizo, la 77 de ani: “Sunt bine, liniștit”. Ce a spus despre Rapid, Hermannstadt, VAR și echipa națională

Viorel Hizo a împlinit 77 de ani și continuă să aibă aceeași pasiune uriașă: fotbalul. Fostul antrenor de la Rapid, Dinamo sau FC Vaslui urmărește în continuare fotbalul din România, în cadrul căruia a activat timp de trei decenii.

Hizo și-a serbat pe 6 februarie cea de-a 77-a aniversare și spune că se simte bine.

“Sunt bine, liniștit. Ne uităm liniștiți la fotbal, handbal, baschet, la tot.”, a început discursul Viorel Hizo, la emisiunea “Execuții matinale”.

Viorel Hizo spune că fotbalul românesc s-a schimbat radical în comparație cu perioada în care antrena el. Totuși, calificarea echipei naționale la EURO 2024 îi dă speranțe.

“S-a schimbat total fotbalul. Se merge pe alte principii, se încearcă să fim mult mai spectaculoși decât am putea să fim. Însă calificarea echipei naționale aduce un plus mare pentru fotbalul din România. Este o calificare care, cu siguranță, va lăsa urme.”

Hizo a vorbit și despre sistemul VAR care, de multe ori, a creat mari probleme în timpul meciurilor din SuperLiga.

“Nu știu dacă sistemul VAR pe care îl avem este cel mai performant. Sunt întreruperi dictate de VAR care durează 7-9-10 minute. Mi se pare că sunt niște situații care nu sunt normale. Fie sistemul VAR nu este performant, fie arbitrii din camera VAR nu sunt familiarizați cu sistemul. Dacă sistemul nostru e cel mai ieftin, acestea sunt rezultatele și nu mai avem ce să discutăm.”

Viorel Hizo, impresionat de Dan Șucu: “Face o treabă extraordinară la Rapid”

Viorel Hizo este fan activ al lui FC Hermannstadt. În prezent, fostul antrenor locuiește în Sibiu și urmărește cu admirație parcursul echipei lui Marius Măldărășanu.

Hizo a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului său jucător, care încearcă s-o ducă pe Hermannstadt în Play-Off.

“Hermannstadt a obținut rezultate foarte bune. Munca lui Măldărășanu trebuie apreciată. Marius a scos cred că maxim din ce se putea scoate. N-au făcut transferuri foarte multe după perioada în care au promovat în Liga 1 și cred că asta a contat foarte mult. A rămas un lot stabil, pe care ‘Măldă’ îl știa foarte bine. Sunt foarte aproape de Play-Off cu o echipă care are în componență foarte mulți jucători care erau și în Liga a 2-a.”

De-a lungul carierei, Hizo a colaborat cu diferiți patroni, printre care se numără George Copos și Adrian Porumboiu. Întrebat ce părere are despre Dan Șucu, actualul finanțator al Rapidului, Viorel Hizo și-a exprimat aprecierea față de implicarea uriașă și vizibilă a omului de afaceri.

“Eu am lucrat cu conducători care au avut personalitate mare. Cu George Copos, cu domnul Porumboiu, cu domnul Ștefan (n.r. – Gheorghe Ștefan, de la Ceahlăul). Am lucrat cu conducători care își puteau impune oricând punctul de vedere și care au muncit alături de antrenor ca să facă echipă. Domnul Șucu face o treabă extraordinară la Rapid. În primul rând pentru că finanțează și pentru că a creat acea bază de antrenament.”

Ascultă aici interviul integral cu Viorel Hizo:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -