Audio | Florin Motroc laudă Iordania după calificarea în finala Cupei Asiei: “Nu e nicio surpriză! Am lucrat cu 4-5 jucători din naționala lor”

Florin Motroc a comentat calificarea naționalei Iordaniei în finala Cupei Asiei, după victoria răsunătoare în fața Coreei de Sud, scor 2-0.

Tehnicianul român a antrenat în Iordania în mai multe rânduri și a reușit să cucerească titlul alături de Shabab Al-Ordon, în 2013.

Motroc a continuat să urmărească progresul făcut de fotbalul iordanian și, de aceea, nu s-a arătat surprins de performanța fantastică obținută de echipa lor națională la Cupa Asiei.

În cadrul emisiunii “Fluier final”, Florin Motroc a dezvăluit că, în momentul de față, în naționala Iordaniei evoluează mai mulți fotbaliști alături de care a lucrat în trecut.

Cel mai bun exemplu este portarul Yazeed Abulaila, pe care Motroc l-a promovat la seniori, în urmă cu mai bine de un deceniu.

“Nu e nicio surpriză! Eu am urmărit foarte atent după ce am plecat din Iordania, din 2013 până acum. Chiar nu îmi vine să cred că sunt 10 ani de când am luat primul titlu în Iordania cu Shabab Al-Ordon. Nu e nimic întâmplător. Am urmărit foarte atent ce se întâmplă în fotbalul iordanian. De 3 ori am revenit antrenând Ramtha și cunosc foarte bine fondul de jucători iordanian. Am lucrat și în Bahrain cu câțiva jucători iordanieni.

Și acum, portarul echipei naționale, Yazeed Abulaila, eu l-am promovat la 18 ani la prima echipă a lui Shabab Al-Ordon. Acum apără în Arabia Saudită. E un portar plin de calitate, care a crescut foarte mult. Fundașul lor dreapta, Ehsan Haddad, căpitanul de echipă, mi-a fost jucător la Ramtha. E un jucător care poate evolua în Europa cu ochii închiși pe orice poziție pe linia de fund. E un jucător polivalent, cu multă calitate. Am vreo 4-5 jucători care mi-au trecut prin mână.”, a spus Florin Motroc, la Sport Total FM.

În ultimul act de la Cupa Asiei, Iordania se va lupta pentru trofeu cu învingătoarea dintre Iran și Qatar.

Florin Motroc, o nouă aventură în Kuweit: “Am văzut că n-am nicio șansă să antrenez în România”

Între timp, Florin Motroc a ajuns să antreneze din nou în Kuweit, la penultima clasată, Khaitan. Fostul jucător al Rapidului și-ar fi dorit să prindă o ofertă în fotbalul românesc, însă aceasta a întârziat să apară.

“Am semnat în Kuweit în decembrie. După ce m-am întors din Arabia Saudită în septembrie, am tot așteptat să văd ce se întâmplă pe acasă. Din păcate, am văzut că nu am nicio șansă să antrenez în România, chiar dacă m-am propus pe la diferiți conducători.

Și atunci a venit oferta din Kuweit. Nu pot să stau fără fotbal! Am venit la Khaitan, o echipă micuță, nou-promovată. Suntem pe penultimul loc. Din păcate, am avut mult ghinion. În orice caz, încerc să fac ceva să clădesc o echipă. Am reușit să aduc un atacant pe care l-au mai avut acum doi ani. E greu, n-am un buget foarte mare. Încerc să creez un grup puternic care să creadă că mai avem șanse.”, a mai declarat Motroc.

Ascultă aici interviul integral cu Florin Motroc:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -