Audio | Viorel Filimon, mândru de calificarea naționalei feminine de tenis de masă la Jocurile Olimpice: “O veste mare!”

Viorel Filimon s-a arătat extrem de fericit după ce naționala feminină de tenis de masă a României a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Într-o intervenție telefonică la emisiunea “Trafic Sport”, moderată de Horațiu Sima și Răzvan Toma, antrenorul federal al lotului național de tenis de masă a descris performanța “tricolorelor” drept “o veste mare”.

Jucătoarele noastre și-au asigurat “biletele” pentru Paris 2024 după ce au ajuns printre primele 8 echipe la Campionatul Mondial, desfășurat în această perioadă la Busan.

Astăzi, naționala feminină de tenis de masă a României va înfrunta Japonia în sferturile de finală de la Campionatul Mondial, începând cu ora 13:00.

“Ne-am îndeplinit obiectivul de a intra în primele 8 echipe la Campionatul Mondial și, astfel, să ne asigurăm participarea pe echipe și în proba individuală, cu două sportive, la Jocurile Olimpice de anul acesta, de la Paris. Vestea cea mai mare, în momentul de față, este această calificare!”, a spus Viorel Filimon, la Sport Total FM.

Viorel Filimon a precizat că România va fi reprezentată, în total, de 3 sportive la probele de simplu și pe echipe, la Jocurile Olimpice din această vară.

“Normal, pot participa doar două fete în proba de simplu. Împreună cu Federația vom hotărî care sunt cele două. Mai mult ca sigur, vor fi Bernadette Szocs, care în momentul de față este pe poziția 10-12 în clasamentul mondial, și Eliza Samara, care se află pe locul 29-30. Deci se pare că ele două vor reprezenta România la Jocurile Olimpice.

În proba pe echipe, mai putem califica încă o fată. Numărul de participanți efectiv la Jocurile Olimpice este de maximum 3 fete. Avem voie o rezervă, dar care poate să înlocuiască numai în cazuri speciale una dintre celelalte 3 sportive titulare.”, a continuat Filimon.

De asemenea, Filimon a explicat că România ar putea fi reprezentată și de un băiat la Jocurile Olimpice. Este vorba de Ovidiu Ionescu, care în luna aprilie va lupta împreună cu Bernadette Szocs pentru calificarea în proba de dublu mixt.

“În plus, mai poate interveni o calificare a unui băiat, a lui Ovidiu Ionescu. Dacă se va califica în urma unui concurs mondial din luna aprilie, în proba de dublu mixt, atunci ar mai putea participa și el. Dacă nu, ar mai rămâne o modalitate de calificare.

În cazul în care nu se completează lista de participanți la dublu mixt, atunci, în ordinea ranking-ului mondial la această probă, vor mai fi invitați unii dintre ei. Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu vor participa la concursul din aprilie. Au ranking-ul cel mai bun și joacă împreună de 7-8 ani.”, a mai declarat Viorel Filimon.

Ascultă aici interviul integral cu Viorel Filimon:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -