AUDIO | Maricica Puică, invitată specială la emisiunea Trafic Sport

Fosta mare atletă Maricica Puica, campioană olimpică la proba de 3000 de metri la Los Angeles, în 1984, a fost invitată în emisiunea Trafic Sport.

Alături de realizatorii Horațiu Sima și Răzvan Toma, Maricica Puică, care mai are în palmares multiple campionate naționale, bronz la 1500m la JO de la Los Angeles 1984, argind la 3000m la Campionatele Mondiale de la Roma 1987, dar și două titluri mondiale la cros, la Roma 1982 și East Rutherford 1984, a povestit despre începuturile carierei sale, despre performanțele din anii ’80, dar și despre starea actuală a atletismului românesc.

“Atletismul l-am început cam târziu, la 16 ani, într-o familie numeroasă, de la Iași. Treaba este că eu chiar dacă am început târziu, noi la școală făceam de 3 ori pe săptămână ore, ori în ziua de azi se face o dată pe lună, vorba vine. Și dacă ai pile, nu mai mergi, că-ți dă scutire, asta e foarte rău. Fiind mulți acasă, când aveam timp liber, alergam, ne jucam. Era ca și antrenament. Am mers la un cros de 8 martie, cu școala generală, și acolo m-a văzut profesorul Ion Puică. De acolo a început, a vorbit dacă vreau să fac, am vorbit cu părinții, au fost de acord și așa am început eu sportul.

La 16 ani am început și nu mă laud, dar ăsta e adevărul, în 1968 deja am fost selectată în echipa României la cros, m-am calificat și am început primul meu concurs în martie 1968, deci după doi ani de muncă. Prima deplasare, primul concurs, la Istanbul. Am fost selectată în echipa României și Dumnezeu m-a ajutat și am fost acolo până m-am retras.

Eu am început cu crosul, dar pentru mine a fost doar pregătirea, am intrat pe pistă. Făceam 400m, 800m, după aia 1500m și după s-au băgat probe mult mai lungi”, a declarat Maricica Puică.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -