George Cosac crede într-o perfomanță uriașă a Soranei Cîrstea la US Open: “Sorana, într-o zi bună pe ciment, poate bate pe oricine. Eu zic că are șanse foarte bune”

Sorana Cîrstea a reușit calificarea în sferturile de finală la US Open, după ce a trecut în turul al 4-lea de Belinda Bencic, scor 6-3, 6-3, egalând cea mai bună perfomanță obținută la un Grand Slam, după “sfertul” de la Roland Garros 2009.

În turul următor, Cîrstea va juca împotriva cehoaicei Karolina Muchova, locul 10 mondial. George Cosac, președintele FRT, crede în șansele Soranei de a merge în careul de ași al competiției.

“Niciodată nu este prea târziu în cazul Soranei. Dacă ea a ajuns la maturitate la vârsta asta, care îi permite și care a adus-o să facă performanțe de excepție, sigur, toată lumea o urmărește, o aplaudă, o încurajează. Și cred că este bine pentru tot sportul românesc. Vedem cât de vizibil e tenisul, un turneu de Grand Slam, câtă lume e prin tribune și în câte țări se transmite. Ea nu poate să facă decât bine sportului românesc prin performanțele pe care le obține.

Sorana, într-o zi bună pe ciment, poate bate pe oricine. Lovește extrem de puternic. Dacă se focusează și nu-și pune presiune suplimentară, dacă va fi liniștită, eu zic că are șanse foarte bune.

Am fost prima dată cu Sorana când avea 10 ani la o competiție în Israel, era un conflict zdravăn acolo, eram însoțiți permanent de soldați, era o atmosferă încărcată. Dar la acea vârstă, Sorana bătea toți băieții de vârsta ei. Era o promisiune certă, dacă putem spune așa. Când am devenit președintele federației în 2013, am fost cu echipa de Cupa Federației la Budapesta, eram într-o grupă inferioară, jucam nenumărate meciuri ca să ne calificăm. Sorana era 21 WTA în clasament, Simona undeva la 50 WTA, era în creștere, și chiar atunci am avut o discuție cu tatăl ei și i-am făcut o propunere să ia un antrenor cu personalitate, care să o pună pe un făgaș și mai bun, pentru că Sorana era o jucătoare cu personalitate, nu mișcau antrenorii în fața ei, din păcate. Cred că dacă avea un antrenor așa cum le mai zic eu din când în când, un dresor pe măsura valorii ei, cu siguranță ar fi fost mult mai sus. Au fost fel de fel de antrenori care i-au permis lucruri. Sigur, jucătorul de tenis e cel care își alege echipa, cel care își plătește antrenorul și poate uneori își permite un pic mai mult decât este cazul”, a declarat George Cosac, în direct la Sport Total FM.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -