Rezultat incredibil la CE de volei masculin: România a învins Franța, campioana olimpică, și s-a calificat în optimile de finală

România scrie istorie la Campionatul European de volei masculin – CEV EuroVolley 2023 organizat de Italia, Macedonia de Nord, Bulgaria și Israel: voleibaliștii români au învins Franța, campioana olimpică en-titre, scor 23-25, 25-16, 18-25, 21-25.

Robert Adrian Aciobăniţei a reușit 17 puncte, Alexandru Rață 12 puncte, iar Marian Iulian Bala și Robert Călin au reușit câte 5 puncte în victoria care a asigurat calificarea în optimile de finală.

Franța este campioana olimpică en-titre și una dintre principalele candidate la cucerirea trofeului în acest an la CE de volei masculin.

“Tricolorii” au urcat pe locul 2 în grupă, cu 9 puncte, și așteaptă rezultatele din ultima etapă, unde aceștia nu vor mai juca. Totuși, România nu poate coborî mai jos de locul 3, primele 4 locuri asigurând calificarea mai departe.

România a participat în ultimii 25 de ani la doar o ediție de Campionat European, în 2019, unde a obținut locul 21.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -