Cristina Neagu a fost amendată drastic și suspendată un an de la declarații

Într-o decizie șocantă care zguduie lumea handbalului mondial, Cristina Neagu, starul echipei CSM București și una dintre cele mai renumite jucătoare de handbal din lume, a fost suspendată pentru un an la declarații și amendată cu 4.000 de euro. Motivul acestor măsuri drastice este reprezentat de declarațiile incendiare făcute de Neagu în legătură cu arbitrajul din meciul CSM București – Esjberg, din returul Ligii Campionilor la handbal feminin.

Decizia, care vine cu drept de recurs, a fost emisă de Federația Europeană de Handbal (EHF), iar pedeapsa maximă posibilă era de 2 ani de suspendare. Interesant este faptul că Federația Română de Handbal trebuie să pună în aplicare această decizie și pe plan intern, ceea ce va reprezenta o lovitură grea pentru CSM București și pentru handbalul românesc în ansamblu, conform prosport.ro.

Cristina Neagu a fost audiată online de către EHF cu câteva săptămâni în urmă, iar decizia oficială a fost comunicată în seara târzie de ieri. În timpul declarației sale imediat după finalul meciului tensionat cu Esjberg, Neagu a aruncat cuvinte grele la adresa arbitrajului: “Vreau să spun că acest tip de hoție nu l-am mai trăit de la ultimul Campionat European, cu Muntenegru. Dacă arbitrii cred că așa trebuie procedat, ok, eu nu cred. Felicit Esbjerg, sunt o echipă bună, fără îndoială, dar astăzi meritam să câștigăm, 7 contra 9 nu poți juca handbal.”

Jucătoarea a continuat să critice arbitrajul în mod vehement: “De la începutul meciului efectiv au arbitrat într-o singură direcție, în special în a doua repriză, au închis meciul în repriza a doua cu tot felul de decizii ciudate, nu am primit faulturi, toate mingile s-au întors la Esbjerg, totul s-a încununat cu acele două cartonașe roșii, cel puțin la Arntzen. S-a arbitrat într-o singură direcție. Cu sistemul nu poți să te lupți.”

“În meciul tur am trăit aceeași situație, nu am primit niciun fault obișnuit de joc. Este hoție pe față, trăim această hoție pe teren propriu, eu zic că e păcat, am luptat, am arătat că suntem echipă de Final 4, dar 7 contra 9… E greu să lupți contra sistemului,” a adăugat Neagu.

Această decizie aruncă o umbră asupra carierei excepționale a Cristinei Neagu și deschide o dezbatere intensă în lumea handbalului cu privire la influența deciziilor arbitrale asupra jocului. Cu toate acestea, decizia EHF a rămas fermă în ceea ce o privește pe Neagu și va avea un impact semnificativ asupra viitorului sportivei și al echipei sale.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -