Audio | Leo Grozavu a pus “tunurile” pe arbitraj, după Petrolul – Poli Iași 2-1: “Se vede faultul de pe Himalaya!”

Leo Grozavu s-a arătat foarte dezamăgit după ce Poli Iași a pierdut dramatic meciul cu Petrolul Ploiești, scor 1-2, în etapa a 26-a din SuperLiga.

“Lupii Galbeni” au marcat golul victoriei în minutul 90+4, prin Albin Berisha, și au bifat prima victorie a anului.

La finalul partidei de pe “Ilie Oană”, Leo Grozavu a intervenit telefonic la emisiunea “Fluier final” și a criticat aspru arbitrajul.

Antrenorul lui Poli Iași consideră că Paul Papp trebuia să fie eliminat după o intervenție dură asupra lui Rareș Ispas.

Grozavu spune că arbitrajul influențează enorm desfășurarea campionatului și că multe echipe sunt dezavantajate.

“Nu e ok. Când e o înfrângere, nu poate fi ok. Se vede de pe Muntele Himalaya (n.r. – faultul lui Papp asupra lui Ispas). Numai cine trebuia să-l vadă nu l-a văzut.

Se poate întâmpla într-un anumit moment ca arbitrul din teren să nu-l vadă, dar cei care văd o grămadă de reluări (n.r. – din camera VAR) să nu ia nicio decizie sau să nu-l cheme pe arbitru să revadă acea fază, asta pentru mine este de neînțeles.

În România, ierarhia este făcută de arbitraj, clar. Pentru mine a fost încă o dovadă că e sută la sută adevărat. Degeaba muncim noi, degeaba facem… Ok, suntem mai buni sau mai puțini buni, dar atâta timp cât ierarhia este făcută de arbitraj, n-avem ce să facem.”, a declarat Leo Grozavu, la Sport Total FM.

Leo Grozavu a vorbit și despre prestația echipei sale din meciul de la Ploiești. Tehnicianul a precizat că jucătorii săi au căzut mental, iar asta s-a văzut în minutele de final.

Poli Iași a avut șansa să dea lovitura decisivă în minutul 88, dar Luca Mihai a trimis în bară. Șase minute mai târziu, Petrolul a scăpat pe contraatac după o pasă greșită a moldovenilor, iar Berisha a adus victoria pentru prahoveni, la debut.

“Ăsta e fotbalul. Tot ce am discutat și înainte de meci și la pauză a fost în așa fel încât să câștigăm jocul, să urmăm aceeași strategie. Din păcate, în teren sunt lucruri care se întâmplă. Diferența este făcută doar de partea mentală. În momentul în care intervine teama sau nu știu cum să-i spun, jucătorii nu mai iau deciziile pe care le cunosc și pe care trebuie să le ia.

În minutul 88, bara noastră dacă intră în poartă, e gata jocul. Bara lor a intrat în poartă în minutul 90+4. Nu pot să spun că Petrolul a impresionat ca și prestație. Au luptat, s-au bătut, au avut un arbitru care le-a permis să facă astfel de joc și asta s-a întâmplat.

Și prestația noastră din a doua repriză a fost total diferită, în sensul în care n-am reușit să ținem de minge așa cum ne-am propus. Au intervenit câteva greșeli care au indus teama în echipă și ne-a picat puțin busola. Când mentalul e jos, nici din punct de vedere fizic nu mai poți să faci nimic. Ești efectiv legat de picioare și nu îți mai iese nimic.”, a mai spus antrenorului lui Poli Iași.

Poli Iași se află pe locul 14 în SuperLiga, cu 4 meciuri rămase de disputat din sezonul regular.

Ascultă aici interviul integral cu Leo Grozavu:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -