Anne Marie Bontea, cea mai tânără campioană națională la echitație: “A fost dragoste la prima vedere! La 2 anișori nu mă mai dădeam jos de pe ponei”

Anne Marie Bontea, cea mai tânără campioană națională la echitație, a fost prezentă în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 25 iulie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre dragostea față de echitație. 

“Pur și simplu eu nu știu cum ar fi viața mea fără cai deoarece la doi ani m-am pus pentru prima dată în șa și a fost iremediabil. A fost o dragoste la prima vedere. Cum încercau părinții să mă dea jos de pe ponei începeam să plâng și cum mă puneau înapoi râdeam, deci cumva mi-a fost menit să practic acest sport.

Eram foarte mică și bineînțeles că trebuia să mai aștept câțiva ani. Mă duceam constant pentru acele plimbări cu poneiul și cred că pe la 5 ani am început antrenamentele la intensiv, iar la 8 am participat pentru prima oară la un concurs și am început să și câștig pe la 9 sau 10 ani. 

S-a dezvoltat extrem de mult și este într-o continuă evoluție. Dacă acum 10 ani aveam la probele de debutanți 15 sau 20 de sportivi, acum avem cam 80 și apar de la concurs la concurs copii noi. 

Momentan nu mai am calul meu pentru că a trebuit pensionat, dar noi algem caii după calitățile lor sportive și bineînțeles și în funcție de caracter. Mai ale pentru copii, avem nevoie de cai liniștiți, cai cu experiență care să le poată fi profesori, pentru că cel mai bun profesor pentru un copil este calul”, a spus Anne Marie Bontea la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -