Anghel Iordănescu: “Gică Hagi a fost cel puțin la fel de mare ca Maradona. Fotbalul românesc a avut jucători de mare valoare”

Anghel Iordănescu, fostul selecționer al echipei naționale a României, a intervenit la în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 13 octombrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre meciul dintre România și Agrentina din ’94.

3 iulie 1994 este o dată care trebuie înrămată în calendarul fotbalului românesc. România a bătut atunci Argentina, cu scorul de 3-2, în optimile de finală ale Cupei Mondiale din America, în ceea ce a fost şi probabil va rămâne cea mai frumoasă victorie din istoria naţionalei.

România nu l-a avut pe Răducioiu, însă Argentina suferise o pierdere mult mai mare, în persoana lui Diego Maradona. Acesta revenise spectaculos la naţională după ce se părea că-şi va pune ghetele în cui. Maradona, a fost suspendat înainte de meciul cu România în 1991 pentru consum de cocaină.

,,Meciul dintre România și Argentina este un reper pentru fotbalul nostru, este un rezultat magnific, dar din păcate așa cum ai și spus, poate că ne doream să ne întâlnim și să-l avem pe teren. Maradona jucase împotriva României, dacă îmi aduc bine aminte în Italia, dar noi ne-am fi dorit atunci, pentru că țineam neapărat să câștigăm cu Argentina și cu prezența lui Maradona pe teren. Rotariu l-a marcat foarte bine pe Maradona, nu știu dacă l-a controlat la glezne cum ați spus voi, dar a făcut un marcaj foarte bun. Aș vrea totuși să revin și să vă spun că Maradona a fost un mare fotbalist, dar vreau să fac o precizare,  am avut și noi pe Gică Hagi al nostru care a fost cel puțin la fel de mare ca Maradona.

Fotbalul românesc a avut jucători de mare valoare, unul dintre ei a fost Liță Dumitru care din punctul meu de vedere a fost fantastic. Eu aș face o completare aici și pe lângă Hagi, Dumitru, Balaci, Dumitrache, Cornel Dinu, Mircea Lucescu, au fost jucători fantastastici, așa veni mai aproape aici spre Steaua București care a câștigat Cupa Campionilor Europeni și n-aș vrea să-l uit aici pe Marius Lăcătuș, pe Tudorel Stoica, jucători care ar fi putut juca în orice mare echipă din Europa”, a spus Anghel Iordănescu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -