Andreea Vasile, actriță în serialul „Umbre”: “Voiam să ajung handbalistă la Oltchim. Fiind scundă, jucam pe postul de pivot”

Duminică, 13 noiembrie a.c., la emisiunea „Liga de weekend”, realizatorii Răzvan Toma și Vasile Constantin au avut-o invitată prin telefon pe actrița Andreea Vasile, cea care, printre altele, a performat în rolul „Nico” din serialul HBO de succes „Umbre”.

Timp de aproape o oră, Andreea a povestit despre cariera sa, despre proiectele sale viitoare, dar și despre faptul că în adolescență visa să ajungă handbalistă și doar o accidentare gravă a împiedicat-o să atingă acel țel.

„Fiind din Râmnicu Vâlcea, voiam și eu ca multe alte fete să devin handbalistă la Oltchim. Am făcut handbal din clasa a 3-a până într-a 8-a. Fiind scundă, jucam pe postul de pivot. Nu aveam cine știe ce talent, dar alergam bine și eram foarte ambițioasă. Venise lotul național de junioare-3 în cantonament la Râmnicu Vâlcea.

Făceau și un fel de selecție, la care am participat și eu. Am neglijat însă să mă încălzesc înaintea jocului, iar în primele 10 minute am făcut ruptură de menisc. De frică nu am zis nimic și am jucat așa până la final. Mi se umflase piciorul. Nici acasă n-am zis nimic. Noaptea mi-am pus gheață și am luat ceva pentru durere. Dimineață m-am dus la medicul echipei, rugându-l să-mi dea ceva ca să amorțească. Când mi-a văzut piciorul, m-a trimis acasă. Până la urmă am ajuns la București unde am fost operată și mi s-a explicat că nu mai puteam face handbal. Pentru mine a fost un mare șoc. Vreo 20 de ani nu am mai călcat apoi în vreo sală de handbal. Nici la tv nu m-am mai uitat.

Îmi plac mult sporturile cu motor. Și formula 1, și Moto GP. Marc Márquez, Valentino Rossi. Cu cel din urmă am avut un poster mare. Eram studentă la litere, pe română-engleză, continuând ce începusem în liceu. Eram total debusolată, nu știam exact ce vreau să fac. Nu aveam nicio tragere de inimă la această facultate. N-am spus nimănui că dau la teatru, pentru că îmi era frică și eram foarte neîncrezătoare că voi reuși ceva. Eram în anul 2, când am reușit să fac parte din distribuția unui foarte frumos spectacol de teatru, realizat de Cristi Juncu. Am ajuns cu el și la mine, la Râmnicu Vâlcea.

Evident, i-am invitat pe toți ai mei să mă vadă, inclusiv pe bunicul. După spectacol, toți mi-au făcut câte o apreciere, în afară de el. L-am sunat a doua zi să-l întreb de ce nu spune nimic.

Ce fel de meserie este asta, să râdă toată lumea de tine? Nu puteai să ai și tu una mai serioasă, mai respectată, așa ca mă-ta, de educatoare? Voi juca iarăși într-un film alături de Laurențiu Bănescu. Cu toate că în viața de zi cu zi suntem buni prieteni, considerându-l un actor excelent, și acum, la fel ca în Umbre, personajele noastre se vor dușmăni din nou” – a spus Andreea Vasile la Sport Total FM.

Întreaga discuție o puteți asculta, dând click pe linkul de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -