Amintiri din cariera lui Florea Văetuș. Fostul internațional, invitat la Sport Total FM

Florea Văetuș (66 de ani) a fost invitatul lui Răzvan Toma la emisiunea “Liga de Weekend”, de la Sport Total FM. Fostul internațional a rememorat clipele speciale din cariera sa, începută la Hunedoara.

Fostul atacant a debutat la seniori la Victoria Călan, în 1975. Ulterior, Văetuș a ajuns la Mureșul Deva, apoi a făcut pasul la Corvinul Hunedoara, unde a devenit cunoscut în fotbalul românesc.

Evoluțiile sale excelente l-au propulsat către transferul carierei, la Dinamo București. Florea Văetuș a cunoscut momente minunate la echipa din “Ștefan cel Mare”, alături de care a cucerit trei trofee: două titluri de campion și o Cupă a României.

În 1983, împins de probleme de familie, s-a întors la “marea dragoste”, Corvinul. Văetuș a adunat 309 de meciuri în Divizia A, reușind să înscrie 71 de goluri, iar în cupă, 25 de jocuri și 7 goluri.

Atacantul și-a încheiat cariera de jucător la Metalurgistul Cugir, în 1991. El a bifat și 7 selecții la echipa națională a României, reușind chiar să înscrie la debut, contra Ciprului.

Ca antrenor, a lucrat la Hunedoara, apoi a plecat la Călan, la Sadu, revenind apoi antrenor la juniori. Clubul s-a desființat prin 2005 și nu a mai profesat.

Peste ani, avea să primească titlul de Cetățean de onoare al Hunedoarei și ca o ironie, avea să asigure paza la stadionul din Hunedoara, acolo unde în perioada carierei de jucător fusese de atâtea ori aplaudat de fani.

Ascultă episodul cu Florea Văetuș, mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -