Alin Petrache: “Peste o lună avem Cupa Mondială! Suntem cu lacrimi în ochi că nu putem să ne antrenăm la capacitate maximă!”

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a intervenit telefonic la radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 21 iulie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre scandalul iscat din pricina stadionului Arcul de Triumf. 

FCSB, clubul organizator, a fost nevoit să apeleze la varianta cu stadionul de la Arcul de Triumf după eșecul din negocierile cu CSA Steaua pentru închirierea arenei din Ghencea. FCSB – Dinamo se joacă sâmbătă de la 21:30.

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, a fost “taxat” dur de presa centrală privind antrenamentul “stejarilor” înaintea meciului FCSB – Dinamo, fiind acuzat că a vrut să strice gazonul înaintea derby-ului. Totuși, șeful rugby-ului românesc vine cu o cu totul altă variantă și clarifică situația. Printre altele, Alin Petrache a reamintit că echipa națională masculină de rugby, este singura națională masculină a României calificată la Cupa Mondială, iar prima partidă este programată peste o lună.

“Am văzut că astăzi am devenit vedetă și fără să vreau, pentru că eu nu îmi doresc lucrul ăsta, mie îmi place să stau liniștit și să-mi văd de federația mea. Nu este adevărat, nu m-a sunat nimeni astăzi să-mi scoată echipa națională afară, am fost astăzi, s-au antrenat în același moment, echipa națională de rugby se antrena pe stadionul central, iar FCSB era deja în vestiarul nostru special pe care îl avem când jucăm împotriva echipelor din străinătate, iar în spate era CSM București cu handbalul, care era pe terenul sintetic pe care se antrenau. Aseară am avut un mic incident referitor la participarea noastră la antrenament. Noi discutăm aici despre un complex sportiv național.

Complexele sportive naționale sunt subvenționate de către statul român cu tot ceea ce înseamnă de utilități, de întreținere, toate lucrurile care țin de acest CSM sunt plătite de statul român, tocmai pentru susținerea loturilor naționale și olimpice. Sunt niște ordine date clare, avem o legislație și există legea 69/2000, prin care încerc eu și mă bat pentru sportul nostru, echipa națională de rugby fiind singura echipă masculină calificată la Cupa Mondială, încercăm se ne ducem un antrenamentele aproape de Cupa Mondială. Știți foarte bine că mai avem o lună și jumătate și vom merge la Cupa Mondială, unde vom da piept cu cei mai mari coloși rugbyștici ai lumii.

Noi nu ne putem pregăti în condiții normale, terenul din spate, terenul naționalei, are o lungime de 90 de metri și o lățime undeva la 54 de metri. Terenurile pe care ne vom confrunta cu marile echipe sunt undeva la 77 și 82 de metri lățime și 110 lungime, jucătorii și staff-ul au nevoie de repere pentru a se putea antrena, tocmai pentru a avea meciuri puternice împotriva la aceste reprezentative. Deci dorim să ne antrenăm și noi uneori la capacitate și la modelul la care vom juca.

În general, la acest complexe sportive naționale pe fiecare dată în ziua 5 a lunii se dau programele pentru următoarea lună pentru antrenamentele și pregătirile pe care le fac loturile naționale și olimpice ale României. Asta face și Federația Română de Rugby, prezintă pentru federația națională de sport, programele de pregătire și antrenament, bineînțeles, uneori mai fluctuează acest program, în funcție de căldură, în funcție de vremea de afară, în funcție de tot ceea ce se întâmplă cu intemperiile, dar încă odată, noi astăzi avem programat la ora 9 un antrenament de cca. de 60 de minute, o alergare generală, o repunere în teren a ceea ce face echipa națională.

Ieri am primit un telefon din partea unui domn administrator, care ne-a rugat să ne amână antrenamentul de astăzi de dimineață, tocmai că trebuie să pregătească terenul pentru cele două echipe. Noi am spus că noi aveam anunțat acest antrenament de foarte mult timp, de 3 săptămâni am dat la avizier, am trimis solicitarea la agenția națională pentru sport, am făcut lucrurile normale și nu cred că deranjează pe cineva că echipa națională se antrenează 50 sau 60 de minute dimineața de la ora 9:00 la 10:30, neștiind la ce oră sunt celelalte echipe care vor să se antreneze. Văd din nou în presa centrală: ‘Vătaful Petrache pe Arcul de Triumf. Noi nu ne ocupăm de Arcul de Triumf.’ Alin Petrache este președintele Federației Române de Rugby, o federație română, sportivă a unui sport care este singurul sport masculin calificat la o Cupă Mondială.

Nu doresc decât ce e mai bune pentru echipele noastre naționale și pentru ca acești copii să poată să performeze. Uneori sunt cu lacrimi în ochi pentru că nu putem să ne pregătim la capacitate maximă. Statul român a creat aceste complexe sportive naționale tocmai să vină în sprijinul sporturilor de echipă, sporturi naționale și sporturi olimpice, iar noi nu face decât să respectăm această legislație națională”, a spus Alin Petrache la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -