Alexandru Hălăucă: “Federația Română de Hochei pe gheață a fost un SRL. Au devalizat federația”

Alexandru Hălăucă, președintele Federației Române de Hochei, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 10 februarie, pentru a discuta cu realizatorul Horațiu Sima, despre Federația Română de Hochei pe gheață.

“Deci efectiv nici nu știu de unde să încep și unde să termin. Sunt atâtea lucruri de spus încât efectiv mi-ar trebui foarte mult timp pentru a comunica. Eu am rămas surprins de persoanele care m-au sunat după emisiunea pe care a avut-o domnul ministru acum câteva zile la un post de televiziune, în care s-a exprimat că federațiile la ora actuală sunt niște SRL-uri. Da, într-adevăr, Federația Română de Hochei pe gheață a fost un SRL, pe vremea lui Tacsoz Barna, care este actualul ministru al mediului și care a lăsat federația în acea perioadă cu o datorie de peste un milion de euro. La acel moment, din biroul federal majoritatea erau din Miercurea Ciuc, deci federație era condusă de cei din Miercurea Ciuc. A venit cu scuze atunci că nu primea bani pentru utilități de la Ministerul Sportului, dar bani s-au primit de la Ministerul Sportului.

Patinoarul Mihai Framaropol avea 9 terenuri de tenis care erau închiriate, pentru care primeau bani. De asemenea câteva spații din patinoar erau închiriate, deci bani veneau mereu. De la patinaj public, orele de gheață erau plătite de către toate cluburile, nimic nu era pe gratis. Cu toate acestea au rămas niște datorii enorme, datorii pe care noi în 2013 am fost nevoiți să le achităm, cum era și normal, însă aceste datorii trebuiau achitate numai și numai din veniturile proprii ale federației.

În momentul în care noi am câștigat alegerile în 2013 și în care printr-o hotărâre a Curții de Apel de atunci, adică Tanczos Barna și împreună cu secretarul general, cu biroul federal, absolut toți erau suspendați definitiv și irevocabil pentru a nu aduce prejudicii federației, deși din martie 2013 și până la sfârșitul lui noiembrie au condus în continuare federația și au semnat pe banii publici, și au adus federația acolo unde au adus-o. Mai mult de atât, s-au făcut contracte la care aveam dobândă la dobândă, deci vă dați seama în ce situație au putut să lase această situație. Am adus auditul și concluzia auditului a fost că federația era în incapacitate de a mai funcționa. La vremea respectivă foarte multe persoane ne-au atras atenția și că ar fi cazul să renunțăm la federație, dar noi n-am vrut pentru că iubim atât de mult acest sport, cei care am fost și suntem la conducerea federației actuale, încât am zis să încercăm să facem ceva pentru hochei.

În momentul în care noi am câștigat alegerile în noiembrie, cu toate că ei erau suspendați definitiv și irevocabil, ei au dat patinoarul Primăriei Capitalei, neavând niciun drept de semnătură la acea vreme. Dar de ce au făcut acest lucru? Pentru a grupa hocheiul din București. Noi la vremea respectivă am pierdut peste 2.000 de copii, singurul nostru avantaj a fost că a făcut Țiriac patinoarul de la Otopeni. Magazia de echipamente a fost goală, ne-au venit facturi din străinătate, ne-au venit facturi de la federații internaționale. Pentru tot ce vă spun aici eu am documente“, a spus Alexandru Hălăucă la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -