Adrian Mititelu declară război Peluzei Sud: “Gata, băieți! Stop! S-a terminat era ultrașilor care depășesc limitele”

După meciul de la Sf. Gheorghe, când meciul dintre Sepsi OSK și FC U Craiova a fost oprit din cauza scandărilor xenofobe ale Peluzei Sud, Adrian Mititelu iese la atac și spune că va lua măsuri drastice împotriva ultrașilor olteni.

Patronul FC U Craiova spune că va adopta o politică revoluțuonară și injurăturile nu-și vor mai avea locul în tribune.

„Gata, băieți, stop! S-a terminat era ultrașilor care depășesc limitele! De acum înainte, politica clubului U Craiova 1948 va fi revoluționară. S-a terminat cu înjurăturile, cu jignirile și cu violențele. Toate au un final, se schimbă totul. Eu vă garantez că, indiferent de consecințe, aici se vor schimba multe. Chiar dacă aceste schimbări vor dura 2-3 ani”, a precizat Adrian Mititelu într-o conferință de presă.

Va avea cine să se ocupe de ei. Există organe abilitate în această țară. Nu se poate să fie încălcată ordinea publică de unul sau de altul. Era acestor galerii a apus.

Sunt ultimele zvâncniri ale unor indivizi care cred că ei pot impune politica cluburilor, care cred că sunt mai presus de lege și ordine și care au fost tolerați. Au creat prăpăd. Acest curent trebuie oprit prin intervenția legislativului, a Guvernului. FRF nu are capacitatea. Statul trebuie să se implice mai bine. S-a depășit cu mult limita legală”, a declarat Mititelu, într-o conferință de presă.

Cei din Peluza Sud spun că Mititelu a devenit dușmanul numărul 1 al Olteniei și îl vor îndepărtat de la club.

“Membrii Peluzei Sud au hotărât să nu-l iertăm niciodată pe Mititelu și să-l contestăm la fiecare meci până va lăsa această echipă. Și dacă câștigă campionatul și rămâne singura echipă din Craiova, noi tot îl vom contesta, pentru tot răul făcut acestei echipe. Este dușmanul numărul 1 al Olteniei. E problema lui Mititelu că nu știe să țină legătura cu suporterii. Ei înjură și vorbesc urât despre suporteri”, au declarat reprezentanții suporterilor.

Adrian Mititelu recunoaște că i-a susținut pe suporteri, dar spune că e șantajat

„Sunt șantajat de un lider al unei grupări din Peluza Sud. Până la un punct am acceptat șantajul. Sunt și hărțuit, dar am ajuns la limită, am schimbat placa, va fi război de durată, câteva luni. Acest individ controlează o bună parte a galeriei și folosește Peluza Sud în lupta cu mine.

Voi merge însă până la capăt. Îmi păstrez demnitatea. Am stabilit o limită până unde pot fi umilit. Mi-a jignit familia, care a suferit mult pentru fotbal, și nu trec peste asta, orice ar fi. Va fi un război la Craiova.

Eu am fost cel mai mare susținător al acestor tipuri de galerii. I-am încurajat acum 10-15 ani. Am fost dator față de ei pentru că au fost printre puținii care au rămas lângă echipă, în perioada în care am fost vulnerabil. Dar asta nu înseamnă că pot accepta orice. Unii membri vor încerca să facă anumite nenorociri.

Se gândesc la asta. Pentru ei este afacere. Au trăit din asta. Nu mai vin «piștarii», e greu. Lucrez în paralel și la asta, să vă așteptați că vor fi două trei luni de tensiune și război, dar în vară ieșim club curat”, a spus Mititelu, pentru Radio Sport 1.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -