Adrian Lăcătuș: “În general fetele sunt văzute la cratiță și la pat, însă noi vom lupta și vom demonstra că fetele sunt în stare să facă lucruri frumoase”

Adrian Lăcătuș, antrenorul lotului național de box feminin, a fost prezent în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 2 aprilie, pentru a discuta cu realizatorii Horațiu Sima și Răzvan Toma, despre nobila artă – boxul.

În urmă cu 21 de ani, Adrian Lăcătuș era martor la începuturile boxului feminin în România. De atunci și până acum a scos pe bandă rulantă campioane naționale, europene și internaționale.

Printre cunoscutele sportive antreante de acesta se numără Claudia Nechita (sportiva care a obținut locul V la Jocurile Olimpice) și Steluța Duță (preluată de la maestrul Constantin Voicilaș, CSM Buzău).

Adrian Lăctuș este supărat că sportivele sale nu au fost mediatizate după ce au obținut rezultate excepționale la nivel internațional.

,,Avem în anul 2019 campioană europeană la seniori, în 2020 avem două campioane europene, în 2021 locul 5 la JO și în 2022 din nou o campioană europeană.

Haideți să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului, dar mai bine haideți să dăm fetelor ce este al fetelor, haideți să dăm locul pe care ele l-au câștigat prin muncă. Aceste fete au reuști să facă lucruri atât de frumoase la care nu se aștepta nici chiar președintele Federației Române de Box. Nu este el vinovat că nu a crezut în fetele noastre, pentru că el credea ca mulți alții că boxul este doar pentru băieți, însă nu este așa, boxul este pentru oameni. Am demonstrat lucrul acesta și în gimnastică, în lupte sau mai nou în judo, în orice vă doriți.

În 2019, la Madrid, campioană europeană la seniori – Perijoc Lăcrămioara, o fată extraordinară, dar după a intervenit Covidul, dar noi am revenit și în 2020 venim cu două titluri, Marin Loredana – campioană europeană de tineret în Muntenegru, iar la nici două săptămâni la Sofia, campioană europeană de senioare – Botica Livia de la Ploiești.

În 2021, eu zic că Claudia Nechita a făcut istorie la prima olimpiadă unde a câștigat primul meci olimpic, s-a dus pe locul 5 și este campioană europeană. Mai avem la junioare Niță Amalia, iar anul acesta, campioană europeană la tineret, Sebe Crina.

Claudia Nechita

Sunt rezultate destul de curate care zic eu că sigur ar fi putut fi mediatizate dacă cineva se uita și la fete, dar în general fetele sunt văzute la cratiță, la pat, dar asta este. Noi vom lupta și vom demonstra că fetele sunt în stare să facă lucruri frumoase cum au făcut de altfel.

Nu pot spune că mi-a lipsit ceva până în acest moment, FRB a fost lângă noi, iar COSR ne-a întins o mână în momentul când eu chiar eram hotărât să merg la ministru să întreb cu ce au greșit acest fete că și-au ales acesastă meserie, pentru că noi nu aveam finanțare și atunci un prienten adevărat mi-a zis: ‘dute la COSR, pentru că la ministru nu o să găsești nimic, pentru că ministrul o să-ți spune că ai datorii și de aceea nu aveți finanțare’. Federația Română de Box avea datorii, nu eu aveam datoriile, dar în timp am găsit înțelegere la COSR, dl. Boroi a fost un om adevărat, mi-a fost comandant 15 ani și îi mulțumesc pentru sprijinul acordat, a fost lângă noi și cred că a contat foarte mult”, a spus Adrian Lăcătuș la Radio Sport Total FM.

Întreaga emisiune poate fi ascultată acum și pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -