Actorul Radu Gheorghe: M-am apucat de kaiac, am fugit de la box și am ajuns să cânt la vioară

Actorul Radu Gheorghe a fost invitat la emisiunea Liga de Weekend, unde a vorbit despre copilăria sa, în care a practicat, pe rând mai multe sporturi, dar și despre cariera artistică și planurile sale de viitor.

Radu Gheorghe a dezvăluit că a practicat kaiac, a avut o tentativă de a se apuca de box și lupte greco-romane, dar, în final, a ajuns să renunțe la cariera sportivă pentru a studia vioara la București.

“Aș putea să fac afirmația că viața mea de copil a început cu sportul, înainte de școală. Mergeam cu prietenii, la început însoțiți de rude, într-un loc special amenajat pentru baie în Tulcea, la lacul Ciuperca.

Pasul următor a fost trecerea la sportul de amatori. Tatăl meu a hotărât să mă dea la unul dintre sporturile care se practicau în oraș, pentru că i se părea că sunt prea slab pentru vârsta mea, ceea ce era adevărat. Pentru că îi plăcea boxul, i-a trecut ideea să mă dea la box. M-am așezat la coadă în spatele celorlalți tineri și când mă uit, antrenorul ce făcea? Îi lua pe fiecare și le dădea un pumn în nas. Asta era regula, ca să le rupă cartilajul de care te ferești, ăla doare de fapt la primele lovituri pe care le iei de la adversar. Când am văzut care e treaba, am făcut stânga împrejur și i-am zis tatei că nu-mi place boxul.

La lupte greco-romane n-a fost niciun concurs, m-au primit, dar nu m-am împăcat cu manechinele cu care se antrenau sportivii. Însă nu asta m-a determinat să refuz acest sport, ci faptul că băieții, tinerii și seniorii care veneau acolo să se antreneze se spălau după antrenament, deși veneau direct de la lucru. Eu fiind o persoană, și am constatat asta de mic, cu o sensibilitate olfactivă deosebită, asta în urma multor generații de strămoși care se vede că trăiau în natură. Eu simt un parfum și după o oră.

Ne-am îndreptat spre sporturile de apă și am ajuns la clubul Delta, care avea și echipă de fotbal, sportivii erau inimoși. Spălau rușinea celorlalte sporturi, că aveau campioni la kaiac, la canoe, se nășteau sportivi valoroși. Aici mi-a plăcut. Au văzut că am echilibru, mi-au dat o sandolină și m-au trimis pe lac. Am avut un stimulent extraordinar, că erau lipovence care făceau antrenament acolo și eu normal, deja mă uitam la ele cu alți ochi. Fete tinere, cum să nu le întrec? Am început să trag tare ca să le ajung și într-o lună am reușit să le ajung și să le întrec. Atunci antrenorul mi-a dat un kaiac.

Din fericire pentru mine și pentru dumneavoastră ca spectatori am terminat școala primară, în paralel făceam și vioară la școala de muzică și profesoara i-a sfătuit pe ai mei să mă dea mai departe, pentru că eram bun. Am renunțat la sport, din motive lesne de înțeles”, a declarat Radu Gheorghe.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -