Vlad Dascălu riscă să fie suspendat și să rateze JO, după ce n-a fost găsit la 3 controale antidoping: “Suspendarea e iminentă!”

Vlad Dascălu se află într-o situație delicată. Ciclistul român riscă să fie suspendat din activitate din cauză că nu a fost găsit la locație de Agenția Mondială Antidoping (WADA), la 3 controale.

În direct la Sport Total FM, Sorin Matican, doctor și antrenor paralimpic, a confirmat că Vlad Dascălu ar putea fi suspendat în următoarea perioadă, pentru încălcarea regulamentului antidoping.

Deși n-a fost găsit dopat, sportivul român ar putea fi sancționat dur pentru că n-a fost găsit la adresă la niciunul dintre cele 3 controale făcute de membrii WADA. În aceste condiții, Vlad Dascălu riscă să rateze participarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde este calificat.

Sorin Matican, cel care asigură legătură dintre Agenția Națională Antidoping (ANAD) și Federația Română de Ciclism, spune că există șanse minime ca Vlad Dascălu să scape de suspendare.

În prezent, de cazul lui Dascălu se ocupă International Testing Agency (ITA). 

Vlad Dascălu s-a clasat pe locul 7 la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la proba de cross-country. Sportivul de 26 de ani a obținut calificarea și la Olimpiada de la Paris, din această vară, însă acum “tremură” în privința participării.

“Există 3 neprezentări la antidoping. Vlad Dascălu dorește și face eforturi pentru a demonstra că la a 3-a nu a fost vinovat. Eu fiind persoana de legătură între ANAD și Federația Română de Ciclism, încă aștept un verdict.

Mai departe, nici ANAD-ul nu poate să vă dea o poziție fermă, decât să vă spună că, conform datelor lor, există 3 situații în care nu a putut oferi… Regulamentul antidoping spune că trebuie să te pui la dispoziție, nu numai să fii în adresa respectivă. 

Adică, dacă tu ești acasă și ești cu căștile pe urechi și asculți muzică, iar comisarul WADA sună la ușă și tu spui că nu l-ai auzit, nu este o scuză. Tu trebuie să te pui la dispoziție. Conform legislației, suspendarea e iminentă în această situație.”, a spus Sorin Matican, la emisiunea “Trafic Sport”.

Ascultă aici interviul integral cu Sorin Matican:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -