Viorel Moldovan: “Spania mă unge pe suflet când văd cum joacă. Un mare merit îl are Luis Enrique, am zis că va fi revelația turneului ca selecționer”

Viorel Moldovan a analizat meciurile de la Cupa Mondială din Qatar și a remarcat jocul spectaculos al echipelor precum Camerun, Serbia, Ghana sau Coreea de Sud, dar despre care a punctat că nu vor putea câștiga mare lucru, din cauza jocului dezorganizat.

Totodată, fostul jucător la naționalei, a declarat, în direct la Sport Total FM, că Spania lui Luis Enrique practică un joc solid și de calitate, cu un mix de jucători extrem de tineri, alături de cei cu experiență.

“Dacă stăm și ne uităm Camerun – Serbia, după aceea la Ghana cu Coreea de Sud, putem spune că am avut fotbal șampanie. Au fost jocuri super spectaculoase, cu multe goluri marcate. Ambele jocuri au fost incredibile, pe placul telespectatorului, pe placul celor care nu sunt implicați direct. Dacă ești implicat direct și vrei altceva, nu prea îți convin astfel de meciuri. Două rezultate spectaculoase, dar din punctul meu de vedere, aceste echipe care ne-au oferit spectacol fotbalistic frumos nu vor reuși să câștige niciodată nimic, părerea mea.

Sincer sunt dezamăgit de sârbi, pentru că mă așteptam la mai mult de la ei, au un lot valoros, de mare calitate, solit, dar nu mi-a venit să cred că de la 3-1, să ai avantaj și să nu închizi meciul. Sau tu ca antrenor, am crescut cu Stojkovic, mi-a marcat tinerețea. Când îl vedeam jucând, era imens. Să n-ai pic de reacție, să dai un semna, să faci ca echipa ta să nu joace atât de avansat și să fii surprins de 2 ori de atacul camerunez. Nu-mi vine să cred, la o echipă precum Serbia, pentru mine e inexplicabil.

Franța, Brazilia mi-au plăcut și trebuie să scot în evidență Spania. Mă unge pe suflet când văd cum joacă, aici un mare merit în are Luis Enrique. Am spus înainte de Cupa Mondială că el va fi revelația acestui turneu final ca selecționer. Până acum văd că confirmă acest lucru. A reușit să transforme Spania într-o echipă, chiar dacă e la început, cu un mix de tinerețe, jucători foarte tineri de altfel, și cei cu experiență și să joace de o manieră extraordinară, cu multă calitate. Posesie, progresie, penetrare, finalizare, acțiuni foarte frumoase de joc”, a declarat Viorel Moldovan.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -