Victor Hexan, fost maseur al “tricolorilor”, amintiri memorabile din perioada în care a lucrat la echipa națională

Victor Hexan, fost maseur al echipei naționale la începutul anilor 2000, a fost invitatul zilei în emisiunea Trafic Sport, la Sport Total FM, cu Horațiu Sima și Răzvan Toma.

Fostul maseur a oferit detalii despre întâmplările care i-au marcat viața, despre cum a ajuns maseurul tricolorilor și despre relația lui cu jucători emblematici ai României.

“Eram prin 1995 la U Cluj, după vreo 4 ani, în ultimul an a căzut Banca Dacia Felix și eu n-am mai fost plătit timp de 1 an de zile. Aveam în contract și chiria, nu s-a plătit nimic. Am decis să mă retrag pentru că trebuia să-mi cresc copiii. Rămăsesem văduv. M-am lăsat de fotbal timp de 4 luni, am deschis o firmă unde am lucrat, iar un prieten bun de-al meu, care era maseurul Rapidului și al echipei naționale, urma să vină cu Rapid la Cluj, așa că mi-a spus să ne vedem, să-i pregătesc niște pălincă, niște slănină. I-am spus că-l aștept, dar că eu nu mai sunt la echipă.

Seara, când am stat la povești, mi-a spus: “Tu nu ai voie să te lași, că ești piesă mare în meseria asta”. I-am spus că nu am ce face, că a căzut banca, iar el mi-a spus că mă ajută să ajung la echipa națională de juniori. Numai că acolo nu trebuia să fii maseur, mai mult trebuia să fii magazioner, pentru că toți copilașii, săracii, care veneau la echipa națională voiau să plece cu un tricou sau un șort, că nu știau dacă îi mai cheamă și la următoarea acțiune. Și aveam pe cap să nu mă fure copiii, deși erau îndreptățiți să ia și ei un tricou. Dar pe vremea aia nu era ca acum, unde găsești la toate magazinele.

Șansa a fost că acea echipă, cu Zicu și Tamaș generație, era antrenată de Mihai Ianovschi și Cornel Jurcă, doi mari meseriași în creșterea copiilor. Ianovschi i-a crescut pe Mutu, pe Dică… Ne-am calificat la CE din Israel și acolo directorul general al turneului a făcut criză de lombosciatică, rămânând blocat, iar când avea speech-ul ăla în fiecare dimieanța, era penibil strâmb așa în fața microfonului. Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu mânuțele mele, în jumătate de oră l-am îndreptat și nu l-a mai durut nimic. Ăla când s-a dat jos de pe masă, primul lucru l-a sunat pe Mircea Sandu. Vă dați seama că a vorbit la superlativ de mine și când am sosit în țară m-a sunt Mircea Sandu, la care eu: “Care Mircea Sandu, că știu mai mulți”. Mi-a zis că e președintele. “Aoleu, sănătate!”, i-am răspuns. “Mâine să vii la federație, dar să iei și pașaportul cu tine”. M-am dus, erau acolo 7-8 persoane, le-am spus ce am pățit la Cluj, că nu-s supărat pe ei, dar trebuie să fac altceva. Mircea Sandu mi-a spus că a auzit despre mine lucruri pe care nu le prea aude și că mă trimite, dacă am valoarea de care se zice, cu naționala de tineret în Norvegia. Dacă confirm, rămân la tineret. Acolo erau Chivu, Mutu, Lobonț, Contra… Rămân încă 3 ani și băieții când au ajuns la naționala mare, m-au cerut acolo. Așa m-am trezit la naționala României, în 2000″, a povestit Victor Hexan.

Cristi Chivu îl chema de urgență la Amsterdam. “Tete, urcă-te în avion că m-a mușcat bulldog-ul”

“În 2000, când am ajuns la națională, pe Chivu l-a luat Ajax. N-a trecut nicio lună de zile și am plecat la el. Chivu, băiat deștept, și-a dat seama că se duce într-un fotbal nou, alt ritm, unde se joacă din 3 în 3 zile, altă civilizație, altă cultură, totul schimbat. Am stat într-un an cam 120 de zile la el. Chivu având masă mare musculară, făcea contracturi pe biceps femural. Astea îți dau senzația că te mușcă ceva, te strânge, dacă nu eliberezi fibra aia musculară, poți face ruptură. Și avea o vorbă, era tare simpatic. Mă suna seara și-mi spunea: Tete, urcă-te în avion dimineață, că iar m-a mușcat bulldog-ul. La ora 6 eram în aeroport, la 10 jumătate eram deja pe el călare în casa lui în Amsterdam. Cartea mea am intitulat-o Tete Victor Hexan, iar subtitlu Șapte oameni într-unul. Cristi Chivu zicea că atunci când venea Tete la el, intrau în casă șapte oameni, maseurul, bucătarul, cântărețul, psihologul… chiar și menajera”, a rememorat Victor Hexan.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -